Goede praktijkvoorbeelden van SUMEHR-helden

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Superheld (zondag 28 april) hebben we enkele SUMEHR-helden in de kijker gezet; zorgverleners die altijd optimale zorg bieden en kwaliteitsvolle Sumehrs voorzien zodat hun patiënten ook steeds de best mogelijke zorg krijgen wanneer zij zelf even niet beschikbaar zijn.

Iedereen SUMEHR-held?

Vandaag hebben meer dan 3,7 miljoen Vlamingen een Sumehr. Er zijn onder de huisartsen dus al heel wat SUMEHR-helden. In 2022 hadden meer dan 8.200 Belgische huisartsen al Sumehrs voor 25% van hun patiëntenpopulatie.

Intussen werd dit criterium voor de geïntegreerde praktijkpremie opgetrokken naar 55%. Hoewel er nog geen cijfers beschikbaar zijn voor afgelopen jaar, blijkt dat in 2022 al bijna 7.000 huisartsen ook deze nieuwe norm zouden hebben gehaald. Sterker nog, er waren zelfs al meer dan 5.500 Belgische huisartsen - of meer dan één op drie - die een Sumehr-percentage behaalden van maar liefst 90%!

Om onze heldenfamilie verder uit te breiden, organiseren Domus Medica en Huisartsenvereniging Gent jaarlijks de positieve sensibiliseringscampagne 'Summer of Sumehr'. Zo zullen ook dit jaar mei en juni in het teken staan van meer en betere Sumehrs. 
 

Publicatie datum
06 mei 2024
Revisiedatum
06 mei 2024