Bevolkingsonderzoeken

Over de bevolkingsonderzoeken naar kanker die de Vlaamse overheid financiert, is er informatie terug te vinden op Vitalink: met name borstkanker, baarmoederhalskanker en dikke darmkanker. Het doel van deze bevolkingsonderzoeken is door het vroegtijdig opsporen van deze ziekten de morbiditeit en de mortaliteit zoveel mogelijk te reduceren.

Risicogroepen krijgen uitnodigingen gestuurd om aan een screening deel te nemen, en kunnen via Vitalink hun resultaten consulteren. Ook kan er via die weg herinneringen worden ingesteld naar vervolgonderzoeken. Patiënten kunnen deze informatie raadplegen via de Patiënt Health Viewer (binnenkort via de My Health Viewer, een webgebaseerd patiëntenportaal (meer informatie over patiëntenportalen vindt u hier).

Volgende informatie is terug te vinden over deze bevolkingsonderzoeken van de patiënt:

  • Datum van deelname
  • Datum waarop een uitnodiging werd gestuurd
  • Resultaat van het onderzoek
  • Eventuele verdere opvolging
  • Indicatie wanneer volgende uitnodiging voor screening zal gestuurd worden

Meer informatie over de bevolkingsonderzoeken, de doelstellingen en de doelgroepen is terug te vinden op officiële website. Over de bevolkingsonderzoeken die terug te zijn op Vitalink en hoe de informatie toegankelijk is voor de patiënt kan u meer info terugvinden op de site van Vitalink. Huisartsen krijgen de info van de bevolkingsonderzoeken via de eHealthbox toegestuurd. Als er een koppeling is tussen de eHealthbox en het elektronisch medisch dossier komt dit zelfs rechtstreeks in het dossier van de patiënt terecht.  

Publicatie datum
31 aug 2018