Supportteam rouwbegeleiders

Wie nood heeft aan een luisterend oor bij het afscheid van een dierbare in deze coronatijden kan terecht bij een supportteam van professionele rouwbegeleiders. Deze rouwbegeleiding verloopt via telefoon of videogesprek en is volledig gratis. Iedereen kan hier terecht, ook woonzorgcentra kunnen rekenen op ondersteuning. 

Dit is een initiatief van PXL Hogeschool Limburg in samenwerking met het Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding en met de steun van het Netwerk Palliatieve Zorg Limburg. 

Dit project werd aangevraagd werd door enkele woonzorgcentra in Sint Truiden, maar wordt nu in een tweede fase aangeboden aan alle Vlaamse familieleden die een dierbare verloren hebben.

Het supportteam bestaat uit een uitgebreide groep van professionele rouwbegeleiders en  wil een luisterend oor zijn voor familieleden van patiënten of bewoners die op een Covid-afdeling verblijven en voor familieleden van overleden patiënten of bewoners.

Deze rouwbegeleiding wordt telefonisch of via een videogesprek aangeboden en is volledig gratis.


Uit de informatiefolder:

Sedert de coronacrisis is niet alleen het leven anders, maar vaak ook het sterven en rouwen. Waar we hunkeren naar nabijheid, aanraking en verbinding, is het nu afscheid nemen van op afstand. Misschien zit je hierdoor met vragen, veel vragen. Ben je bang, onzeker, boos of verdrietig? Weet dan dat je dit niet alleen hoeft te doen. Het is normaal dat je in een achtbaan van emoties terecht komt waar je niet altijd meteen een weg in vindt. 

Een team van rouwbegeleiders staat daarom voor je klaar. Zij bieden jou een luisterend oor, geruststellende woorden en zoeken mee naar een manier van afscheid nemen die bij je past. Een afscheid dat waardevol, warm en zo persoonlijk mogelijk is. Een afscheid waarin de verbinding met jouw dierbare centraal staat. 

Laten we ons richten op de verbinding tussen ons hart en dat van de anderen. Samen op weg gaan om verder te leven en je dierbare hierbij op een andere manier aanwezig te houden. 

Het Supportteam Rouwbegeleiding is er voor al wie nood heeft aan een gesprek, advies of ondersteuning. Familie, omgeving, buren, vrienden, iedereen is welkom.

En vergeet niet dat na de winter geen enkele bloem vergeten is hoe ze moet bloeien.

PRAKTISCHE INFORMATIE

HOE WERKT HET? 

Neem telefonisch contact op van maandag tot en met vrijdag tussen 10u00 en 17u00 en zaterdag tussen 9u00 en 12u00 via het nummer 078 25 11 33 of surf naar www.pxl.be/rouwbegeleiding en klik op de link om een afspraak te maken: 

  • Stap 1: U kiest de wijze van contactname: 
    • een telefoongesprek of
    • een videogesprek.
  • Stap 2: U selecteert de datum en het tijdstip van uw keuze. 
  • Stap 3: U laat uw contactgegevens achter. 
  • Stap 4: U ontvangt een automatische bevestiging van uw afspraak en u wordt gecontacteerd. 

MEER INFO? 

www.pxl.be/rouwbegeleiding

CONTACT? 

Annemie Pachen, 
vormingscoördinator PXL-Healthcare, 
annemie.pachen@pxl.be