Patiëntenfolder en informatie over het prikkelbare darmsyndroom

Het prikkelbare darmsyndroom (PDS) is een chronische gastro-intestinale aandoening met een belangrijke impact op de levenskwaliteit. Ongeveer 1 op 6 heeft PDS, dit maakt het een prevalent en belangrijk probleem. Jammer genoeg is betrouwbare informatie niet altijd even eenvoudig te vinden. Daarom hebben dr. Kathleen Van Malderen en prof. dr. Heiko De Schepper (UZA), besloten om een website (https://www.ibsbelgium.org/) op te richten met wetenschappelijk onderbouwde informatie rond PDS. Er worden op regelmatige basis nieuwe artikels gepost met eenvoudige en beknopte informatie.

Hiernaast hebben zij eveneens een patiëntenfolder gecreëerd. Deze geeft een schematisch en kort overzicht over PDS en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als hulpmiddel tijdens gesprekken. Folders zijn momenteel nog gratis beschikbaar en kunnen besteld worden door een mail te sturen naar info@ibsbelgium.org met uw informatie.

Patiënten gezocht voor studie over het prikkelbare darmsyndroom

Aan de Universiteit Antwerpen wordt continu onderzoek gevoerd naar PDS. Ze zoeken dan ook steeds nieuwe vrijwilligers voor onze studies. Op de website kunt u steeds een actueel overzicht vinden van alle studies waarvoor ze nog patiënten zoeken.

Voor meer informatie kunt u of uw patiënt hen ook steeds contacteren op info@ibsbelgium.org.