Digitaal consult via Doktr van Proximus

26 mei 2021

Op dinsdag 18 mei 2021 lanceerde Proximus zijn nieuwe app Doktr waarmee de patiënt vanaf juni digitaal een huisarts kan consulteren.

Domus Medica juicht innovaties in de geneeskunde toe, zeker zoals de introductie van teleconsultaties die hun nut de afgelopen maanden bewezen hebben.
Het feit dat een sterke Belgische speler zoals Proximus dit project trekt, biedt meer zekerheid op lokale verankering met de zorgsector en op kwaliteitsgaranties.

Het platform zou veilig en performant zijn, wat een belangrijke voorwaarde is om dit project te doen slagen.

Teleconsultaties kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de gewone consultaties bij de huisarts, maar enkel als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
Absolute voorwaarde voor Domus Medica is dat de kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft. Essentieel daarbij is de patiënt-huisartsrelatie en de mogelijkheid voor de patiënt om via het platform bij zijn of haar eigen huisarts (of wachtpost) terecht te kunnen.

Domus Medica benadrukt ook dat videoconsultaties reguliere ‘live’-contacten tussen patiënt en huisarts niet mogen verdringen; als complementair aanbod kunnen ze echter wél nuttig zijn, o.a. voor de follow-up van patiënten met een chronische aandoening.
 
Proximus heeft in gesprekken met Domus Medica aangegeven dat consultatie van de vaste huisarts in een tweede fase zou volgen. Wij volgen dit nauwlettend op en zullen ondersteunen en bijsturen waar nodig en mogelijk.