Lidmaatschap

Welke kosten bespaar ik dankzij mijn lidgeld?

Als we een kosten-batenanalyse voor u maken, dan kunt u voor het lidgeld van €495 per jaar heel wat kosten besparen.

 • Een abonnement op Huisarts Nu kost €126
 • Met een praktijksite op mijndokter.be bespaart u jaarlijks minstens €160, en een eenmalige kost voor opmaak website van minstens €1000.
 • Gemiddeld bespaart u op onze betalende vormingen €120 per jaar
  (daarbovenop zijn er nog de gratis activiteiten waar u enkel aan kunt deelnemen als lid van Domus Medica)
 • Een zoekertje of vacature plaatsen is gratis voor leden van Domus Medica: u kunt hier per vacature €65 besparen,
 • Het raadplegen van richtlijnen op CDLH kunt u gratis als lid van Domus Medica: uw besparing = €100 per jaar
 • Bij Telenet Business kunt u als individuele huisarts €90 uitsparen per jaar. Met de groepspraktijk loopt dit bedrag nog verder op.
  (let wel, er zijn als groepspraktijk voorwaarden aan verbonden m.b.t. hoeveel huisarten uit de praktijk lid zijn)
 • Bij Securex is uw besparing op de vaste kost tot €194 en tot 40% op maandelijkse loonkosten,
 • Bij Wachtkamerschermen® bespaart u tot €108 op de vaste kost en jaarlijks tot €60 op het abonnement. 
 • Acco biedt leden van Domus Medica 10% korting. U bespaart hier afhankelijk van het aantal aangekochte boeken
 • Bij aankopen van uw praktijkmateriaal in onze medi-Winkel, bespaart u 20% korting op uw volledige winkelmandje het hele jaar door.

Is er een voordeeltarief voor groepspraktijken?

Neen.
Omdat de voordelen van een lidmaatschap voornamelijk op individuele basis geregeld zijn, is enkel een individueel lidmaatschap mogelijk.

Krijg ik korting als mijn collega uit de groepspraktijk reeds lid is?

Neen.
Het is niet mogelijk om korting te krijgen indien uw collega reeds lid is. Enkel Haio’s van wie de praktijkopleider lid is, kunnen een gratis lidmaatschap aangaan.

Mijn kring is lid van Domus Medica, ben ik dan automatisch ook lid?

Neen. Er is een onderscheid tussen het kringlidmaatschap en het individuele lidmaatschap van de huisarts. Als u persoonlijk lid wil worden van Domus Medica, dient u zich individueel in te schrijven. Het lidmaatschap dat de kring aangaat met Domus Medica is van een andere, niet-individuele aard.

Wat bepaalt het bedrag van het standaardtarief?

Domus Medica is een vereniging zonder winstoogmerk, waarbij 45% van de inkomsten uit de lidgelden komen. De andere grote bron van inkomsten zijn de projectfinancieringen. Met deze inkomsten ondersteunen we onder andere het wetenschappelijke luik van onze organisatie en kunnen we verder uitbouwen.  Zonder de lidgelden kan Domus Medica niet blijven bestaan en haar werking niet meer garanderen.

Ik heb de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar blijf actief werken als huisarts. Voor welk lidmaatschap kom ik in aanmerking?

Een lidmaatschap van Domus Medica staat los van uw leeftijd. Zolang u actief praktiserend huisarts bent, geldt het standaardtarief van €495. Pas zodra u niet meer actief bent als huisarts en in de praktijk met pensioen bent, komt u in aanmerking voor het verlaagde tarief van “huisarts zonder praktijk” met een tarief van €195.

Ik ben gepensioneerd en ben niet meer actief werkzaam in een praktijk, maar wens nog wel lid te blijven van Domus Medica. Kan dat?

Ja, dat is geen probleem. U kan zich lid maken voor een verlaagd tarief van € 195 met het lidmaatschapstype “huisarts zonder praktijk”. Zo blijft u op de hoogte en geniet u van de voordelen van Domus Medica.