Stefan Teughels wint de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts 2014

Wachtpostvoorzitter en preventieve duizendpoot, dr. Stefan Teughels, ging dit jaar met de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts aan de haal. Op de Dag van de Huisarts op 17 mei werd hij gelauwerd door dr. Jef Boeckx, voorzitter van de Vereniging Huisartsenkringen Zuiderkempen.

Stefan-Teughels3Dr. Stefan Teughels is huisarts in de praktijk Gezondheidscentrum De Berk in Herentals, sinds 1998 in vaste associatie met dr. Guido Nicolaï. Ondertussen is deze huisartsenpraktijk uitgegroeid tot een multidisciplinair centrum met andere paramedici. Een kwalitatief preventief beleid op maat van de patiënt uitstippelen is al vijftien jaar één van zijn belangrijkste doelstellingen.

Dat blijkt ook uit zijn jarenlange inzet als medisch coördinator van LOGO Kempen. Zijn engagement voor preventieve gezondheidszorg blijkt verder uit zijn rol als medisch coördinator in het preventiecentrum te Turnhout en zijn gedreven medewerking aan de totstandkoming van de Gezondheidsgids van Domus Medica.

Naast zijn engagement in de preventieve zorg is Stefan Teughels ook een pleitbezorger voor de beroepsgroep. Als een van de pioniers van de Wachtposten in Vlaanderen is hij intussen voorzitter van Wachtposten Vlaanderen en coördinator bij het opstarten van verschillende wachtposten o.a. in Turnhout, Lier, Geel-Mol,…

Dr. Stefan Teughels werd ook nogmaals bedankt voor de talloze lachsalvo’s die hij op elke vergadering weet te brengen en zijn geëngageerde en ‘down to earth’ aanpak.

Dr. Jef Boeckx: ‘Om al deze redenen konden we ons geen betere kandidaat dromen en zijn we heel blij en fier dat Stefan deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. Nogmaals proficiat Stefan en dank aan Domus Medica!’

Stefan-Teughels2

Publicatie datum
28 sep 2018