Novo Nordisk

Novo Nordisk is een Deens bedrijf dat zich al bijna een eeuw toelegt op de behandeling van en de zorg voor mensen met diabetes type 1 en type 2. Ze doen blijvend en grootschalig onderzoek en ontwikkelen nieuwe therapieën om het leven van mensen die deze chronische aandoening hebben te verbeteren. Het doel waar alle medewerkers van Novo Nordisk zich dagelijks voor inzetten is even duidelijk als uitdagend: diabetes voorgoed de wereld uit helpen. Tot het zover is werken zij, met diezelfde inzet, continu aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die moeten leven met diabetes.

Novo Nordisk zet nieuwe ontwikkelingen in gang om naast diabetes ook andere ernstige chronische aandoeningen te verslaan: hemofilie, groeistoornissen en obesitas.

Diabetes verandert onze wereld – hoe kunnen wij de toekomst van diabetes veranderen?

Diabetes is een van de grootste gezondheidsproblemen waarmee we op dit moment te kampen hebben. Als we niet wereldwijd actie ondernemen, zijn er in 2035 mogelijk ruim 592 miljoen mensen met diabetes. In België worden momenteel 600.000 patiënten geconfronteerd met diabetes.

Het is zaak daar nu verandering in te brengen: niet alleen met medicatie, maar ook met ondersteuning en correcte communicatie. Hierin speelt de eerstelijnszorg een cruciale rol. 

Publicatie datum
02 okt 2019
Revisiedatum
19 mrt 2021