MSD Belgium - partner

Toch weten ze dat er nog veel meer moet gebeuren. Meer dan ooit heeft MSD, dankzij onderzoek en ontwikkeling, dan ook een voortrekkersrol in de preventie en behandeling van ziekten die mensen en gemeenschappen over de hele wereld bedreigen. De aanpak van onder andere kanker, cardio-metabole aandoeningen en infectieziekten, zoals HIV en Ebola, behoren tot hun expertise.

“Met onze innovatieve geneesmiddelen en vaccins maken we wereldwijd het verschil in de gezondheid en het leven van de mensen.”
Mr. B. Vanneste,
Managing Director Belgie en Luxemburg

Voor MSD staan  de noden van de patiënt steeds centraal. Daarom zijn ze voortdurend op zoek naar projecten en samenwerkingsverbanden die de zorg van de patiënt kunnen optimaliseren. De huisarts (huisartsenkringen), en meer specifiek Domus Medica,  is hierbij een onmisbare partner. Ze ondersteunen graag de eerstelijnszorg en hopen samen met Domus Medica patiëntgerichte projecten te kunnen opstarten .

Deze kunnen zich bv. situeren op het vlak van kennisuitwisseling (ronde tafels, expert panels), educatieprogramma’s of patiënten- en pathologiebevraging. Deze samenwerking kan al dan niet betrekking hebben op geneesmiddelen, zolang de patiënt maar centraal staat. Uiteraard delen ze graag hun expertise betreffende innovatieve geneesmiddelen. Ze hopen dan ook dat MSD, als volwaardige gezondheidspartner,  samen met Domus Medica kan bijdragen tot het optimaliseren van de eerstelijnszorg.

Publicatie datum
04 sep 2018
Revisiedatum
19 mrt 2021