Nicole Van Waes wint Prijs van de Vlaamse Huisarts 2009

De Gentse huisarts Nicole Van Waes wint dit jaar de Prijs van de Vlaamse Huisarts. Op de erelijst van deze prestigieuze prijs volgt ze Marc Lemiengre op. Aan de prijs uitgereikt door Domus Medica, in samenwerking met de AstraZeneca Foundation en het vakblad de Huisarts is een geldsom van 5.000 euro verbonden.

De winnaar van de Prijs van de Vlaamse Huisarts 2009 is eigenlijk een Nederlandse. En toch ook een Vlaamse, vermits Dr. Nicole Van Waes afkomstig is uit Zeeuws-Vlaanderen. Ze is sinds meer dan een kwarteeuw actief in het Gentse wijkgezondheidscentrum De Sleep waar ze zich vooral bezig houdt met Turkse patiënten. Haar speciale aandacht gaat daarbij naar de vrouwelijke patiënten. Die probeert ze in de mate van het mogelijke via haar job als huisarts te emanciperen.

De Prijs van de Vlaamse Huisarts bekroont een "waardig huisarts" die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de huisartsgeneeskunde, wetenschappelijk onderzoek, navorming en/of onderwijs. Profilering op maatschappelijk en sociaal terrein is een bijkomend pluspunt. Het is vooral op dat laatste terrein dat Nicole Van Waes haar strepen heeft verdiend. "Ik ben geen publicerende huisarts, maar wel een huisarts die tussen zijn patiënten staat", zegt Van Waes in een gesprek.

(Bron: Nieuwsbrief van 'De Huisarts' van 2 december 2009)

Publicatie datum
28 sep 2018