Joke Bossers, winnares van de Prijs van de Vlaamse huisarts 2010

Joke Bossers heeft dit jaar de Prijs van de Vlaamse huisarts in de wacht gesleept. De jury bekroont hiermee haar jarenlange inzet voor chronisch zieken en palliatieve patiënten.

Respectwaardige juryleden, onder hen een aantal gewezen laureaten, hebben naar jaarlijkse traditie de bijzondere eer gehad om uit de vele kandidaturen die ons bereikten, een bijzondere collega te kiezen voor de prijs van de Vlaamse huisarts.

Het doet plezier om vast te stellen dat er zich binnen het huisartsenkorps heel veel verdienstelijke collegae bevinden. De keuze was dus niet eenvoudig, maar Joke Bossers beantwoordde volgens de juryleden het meeste aan de eisen die vooropgesteld werden.

Joke Bossers werd voorgedragen door het netwerk Palliatieve Zorg Limburg, Listel, haar huisartsenkring (de kring van Herkenrode) en het Limburgs Huisartsen Platform ‘om wie ze is’. Tussen de vele kandidaten werd ze verkozen omwille van haar sterke betrokkenheid in de zorg voor chronisch zieken en palliatieve patiënten, haar actieve inbreng in de Hasseltse huisartsenkring en haar menselijke en toegankelijke aanpak.

Ze heeft vast en zeker een voorbeeldfunctie, is een toegankelijke huisarts en heeft blijk gegeven van een grote sociale en maatschappelijke interesse. Kortom, een navolgbare en zeer terechte winnares.

De prijs voor de laureaat, 5000 euro aangeboden door de AstraZeneca Foundation, en de bloemen zullen op de jaarstarter van 30 januari 2011 aan Joke Bossers overhandigd worden. Alvast een grote proficiat gewenst en moge dit voorbeeld anderen inspireren.

Peter Hoffman
Voorzitter Domus Medica

Publicatie datum
28 sep 2018