Annemie Deleenheer en Jo Butaye winnen Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts 2017

Tijdens de Jaaropening van Domus Medica afgelopen zaterdag werd, naar jaarlijkse traditie, de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts 2017 uitgereikt. De Prijs ging dit jaar naar twee winnaars: dr. Annemie Deleenheer en dr. Jo Butaye, beide gedreven huisartsen met een sterk engagement in de Brusselse wachtdienst en kring.

De Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts wordt jaarlijks uitgereikt aan een huisarts, die werkzaam is in Vlaanderen of Brussel, zich onderscheidt in maatschappelijk engagement, oog heeft voor de patiënt als uniek individu, ervaringen deelt met collega’s en jonge huisartsen, geëngageerd samenwerkt binnen de kring of met andere eerstelijnswerkers, en een pleitbezorger is voor de beroepsgroep en bijscholing en opleiding bevordert.

Voor de Prijs van 2017 werden meer dan tien kandidaten voorgesteld, die elk op hun manier de huisartsgeneeskunde in hun regio mee vorm hebben gegeven. De Jury koos uiteindelijk voor een duo artsen uit het Brusselse. Hiermee drukt de Jury ook haar appreciatie uit voor de dagelijkse inzet van alle Brusselse huisartsen in vaak complexe situaties.

Dr. Roel Van Giel, voorzitter van de jury van de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts: “De jury had enorme bewondering voor het project dat dr. Annemie Deleenheer en dr. Jo Butaye gerealiseerd hebben in het kader van de Brusselse wachtdienst. Daarnaast was de jury gecharmeerd door de voordracht als duo dat de harmonie tussen generaties en tussen keuzes voor praktijkvormen symboliseert. De jury wil met deze nominatie ook een duidelijk signaal van appreciatie geven naar alle Brusselse huisartsen die in een zeer complexe situatie dagelijks het beste van zichzelf geven ten dienste van alle Brusselaars. 
In deze complexe situatie een bloeiende praktijk uitbouwen, voortrekker zijn in de huisartsenkring, een uniforme wachtdienst voor Nederlandstaligen en Franstaligen in Brussel uit de grond stampen en haio’s laten kennismaken met de Brusselse situatie, overtuigden de jury om unaniem de prijs voor de Vlaamse en Brusselse huisarts 2017 toe te kennen aan dr. Annemie Deleenheer en dr. Jo Butaye.” 

Na de laudatio door dr. Annick Dermine, directeur van het Huis voor Gezondheid, en dr. Vincent Janssens, voorzitter van de Brusselse Huisartsenkring, mochten de twee winnaars hun prijs in ontvangst nemen. Zij kregen elk een cheque ter waarde van 2500 euro, geschonken door de Bank J.van Breda & C°.

Publicatie datum
28 sep 2018