WONCA Europe Conference komt in 2023 naar België

19 jan 2022

Duid 6 tot 10 juni 2023 alvast met stip aan in uw agenda, want dat jaar zal België voor het eerst in de geschiedenis gastland zijn voor het WONCA Europe Conference. De Belgian Society for General Practitioners (BSGP) kondigt meteen ook het thema aan van deze editie: “Making Choices in Primary Care”.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert WONCA Europe, de academische en wetenschappelijke vereniging voor huisartsgeneeskunde in Europa, de WONCA Europe Conference. Omwille van het internationale karakter heeft dit event telkens plaats in een andere, grote Europese stad. En zo zal de 28ste editie er eentje worden om niet snel te vergeten! Met Brussel als uitvalsbasis zorgt WONCA Europe in 2023 voor een primeur, want het is de eerste keer dat het congres in België zal plaatsvinden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Aan de conferentie gaat een heel proces vooraf, want reeds in 2019 diende België zijn kandidatuur in bij WONCA om de conferentie in 2023 naar ons land te halen. Het initiatief kwam van huisartsenverenigingen Domus Medica en SSMG die zich voor deze gelegenheid hebben verenigd in de Belgian Society for General Practitioners (BSGP).

Het harde werk heeft geloond, want de BSGP haalt haar slag thuis. In 2023 zal België gastland zijn voor de WONCA Europe Conference. Hiermee volgt Brussel andere grote steden op, zoals Londen, Berlijn, Bratislava en Praag. Een goede zaak voor ons land, zo bevestigt ook Prof. dr. Ann Van den Bruel (prof. aan de KU Leuven en voorzitter wetenschappelijk comité): “We zijn vereerd dat we in 2023 het WONCA Europe Conference mogen organiseren. Niet alleen is het een manier om ons Belgische gezondheidslandschap internationaal in de kijker te zetten, het is ook een buitengewone ervaring voor onze Belgische huisartsen. Naast een boeiend symposium is het voor hen een unieke kans om collega’s te ontmoeten uit heel Europa en ervaringen uit te wisselen.”

De conferentie zal in teken staan van “Making Choices in Primary Care”. De kwaliteit van de gezondheidszorg verbetert, er wordt wetenschappelijke vooruitgang geboekt, er ontstaan therapieën op maat. Deze vernieuwingsdrang zal niet ophouden en zal keuzes vereisen (economisch, ethisch, organisatorisch, ...). Zelfs keuzes die vroeger niet mogelijk waren. Een interessant thema om tijdens deze vierdaagse dieper op in te gaan.

Save the date

Als hoofdstad van de Europese Unie is de keuze om de WONCA Europe Conference te laten plaatsvinden in Brussel als vanzelfsprekend. Het vierdaagse congres zal doorgaan in congrescentrum The Square.

Afspraak op dinsdag 6 juni 2023 in Brussel voor een onvergetelijk en boeiend huisartsensymposium!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: wonca2023@domusmedica.be