Vraag nu de praktijkpremie 2021 aan

Huisartsen die in aanmerking komen voor de geïntegreerde praktijkpremie kunnen vanaf 18 juli t.e.m. 31 oktober hun premie aanvragen voor 2021.

De geïntegreerde praktijkpremie is een forfaitair bedrag dat het RIZIV jaarlijks uitbetaalt aan huisartsen om de werking van hun praktijk en het gebruik van e-diensten te ondersteunen. Om in aanmerking te komen voor de premie moet een huisarts of een huisarts-in-opleiding aan enkele voorwaarden voldoen, zoals het gebruik van een aanvaard softwarepakket. Een huisarts-in-opleiding krijgt een premie van 800 euro. Voor een huisarts hangt het bedrag af van de situatie en het premiejaar. Volgende scenario’s zijn mogelijk:

Scenario 1 voor een bedrag van 1.000 euro

  • U bent effectief actief als huisarts
  • U gebruikt geen aanvaard softwarepakket of u hebt voor een aantal parameters inzake het gebruik van e-diensten de drempel niet bereikt (minder dan vijf op zeven parameters wanneer u in een medisch huis werkt, minder dan zes op tien parameters wanneer u per prestatie werkt)

Scenario 2 voor een bedrag van 3.500 euro

  • U bent effectief actief als huisarts
  • U gebruikt een aanvaard softwarepakket en bereikt voor een aantal parameters inzake het gebruik van e-diensten de vereiste drempel (vijf op zeven parameters wanneer u in een medisch huis werkt, zes op tien parameters wanneer u per prestatie werkt)

Scenario 3 voor een bedrag van 4.500 euro

  • U bent effectief actief als huisarts
  • U gebruikt een aanvaard softwarepakket en bereikt voor een aantal parameters inzake het gebruik van e-diensten de vereiste drempel (zes op zeven parameters wanneer u in een medisch huis werkt, zeven op tien parameters wanneer u per prestatie werkt)

Scenario 4 voor een bedrag van 6.000 euro

  • U bent effectief actief als huisarts
  • U gebruikt een aanvaard softwarepakket en bereikt voor een aantal parameters inzake het gebruik van e-diensten de vereiste drempel (alle zeven parameters wanneer u in een medisch huis werkt, minstens acht op tien parameters wanneer u per prestatie werkt)

De geïntegreerde praktijkpremie voor 2021 kan u aanvragen via de module ‘Mijn premieaanvragen’ op de MyRiziv-toepassing.

Meer informatie over de geïntegreerde praktijkpremie huisartsgeneeskunde vindt u op de webpagina van het RIZIV.

Emma Van Parys
Expertisedomeinverantwoordelijke Praktijkorganisatie