Vertraging voor levering covidvaccins

Vertraging leveringen Movianto

Door problemen bij het verwerken van de bestellingen bij Movianto, is de logistieke partner niet in staat om de geplaatste bestellingen via Vaccinnet deze week te leveren. Movianto wenst zich te excuseren voor deze problematiek en liet weten de hoogste prioriteit te geven aan de verwerking van de orders.

De firma heeft gegarandeerd dat vanaf maandag 23 januari de bestelde vaccins effectief zullen geleverd worden. De achterstallige bestellingen zouden ten laatste tegen woensdag afgewerkt worden.

Verlengde houdbaarheid Pfizer vaccins

In het kader van de covidvaccins die via Vaccinnet besteld kunnen worden, dient meegedeeld te worden dat de houdbaarheid van deze vaccins naar aanleiding van bijkomende studies werd verlengd.
Dit zorgt ervoor dat de houdbaarheidsdatum op de verpakking mogelijk niet overeenkomt met de verlengde bijgewerkte houdbaarheidsdatum. Deze verlenging van de houdbaarheid is enkel van toepassing op vaccins die worden bewaard bij -80°C bij de logistieke partner.

Van zodra deze worden ontdooid voor uitlevering door de logistieke partner, zijn deze slechts 10 weken houdbaar.

Hier onder vindt u de nota’s met bijgewerkte houdbaarheidsdatum terug voor:

  • Pfizer Comirnaty adapted BA.4-BA.5 ((15/15 microgram)/dosis)
  • Pfizer Comirnaty pediatric (5-11 jaar – 10 microgram/dosis)

In deze nota kan u terugvinden wat de verlengde bijgewerkte houdbaarheidsdatum bedraagt van het geleverd vaccin bij bewaring bij -80°C. Zoals meegedeeld in de SOP (Informatie voor artsen en apothekers | Laat je vaccineren) zal u steeds bij ontvangst van uw COVID-19 vaccins een oranje label ontvangen met daarop de houdbaarheid bij 2-8°C na ontdooiing.