Uitnodiging focusgesprek: 'Helpdesk ter preventie van zelfdoding voor huisartsen'

26 mei 2010

Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding heeft in opdracht van de Vlaamse overheid het Pilootproject: 'Helpdesk Huisartsen' opgestart en wil hiermee huisartsen met suïcidale patiënten laagdrempelige tele-hulp bieden via telefoon en e-mail. Tegelijkertijd willen we met dit project de huisartsen sensibiliseren over zelfdoding en de preventie ervan. De helpdesk is gepland operationeel te zijn in het najaar van 2010.

Om dit project te realiseren werkt het CPZ samen met relevante partners. Op dit ogenblik nemen de volgende instanties aan een overleg deel: Domus Medica, Werkgroep Verder voor nabestaanden na zelfdoding, de Suïcidepreventiewerking van de CGG’s, de onderzoekseenheid LUCAS van de K.U. Leuven, de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek van de Universiteit van Gent, het Project Integrale Zorg Suïcidepogers, het Project Vroegdetectie Psychose, de LOGO’s, het VIGeZ, het VVGG, het ICHO en de Vlaamse overheid.

Als huisarts zijnde nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan een verkennend focusgesprek. Immers, we zijn ervan overtuigd dat u met uw terrein ervaring een belangrijke meerwaarde vormt voor het slagen van dit project. Hiermee bieden wij u de kans om mee om af te toetsen wat dit project kan betekenen voor de huisarts.

Het gesprek zal maximum 1,5 uur in beslag nemen en indien gewenst krijgt u hiervoor een onkostenvergoeding. Er zal ook een drankje voorzien worden. Er worden focusgroepen gehouden in Antwerpen, Gent, Halle en Hasselt tussen de periode van 7 juni en 18 juni steeds ´s avonds omstreeks 20u30.

Indien u bereid bent mee te werken aan het focusgesprek kan je reageren via e-mail ira.van.sprundel@preventiezelfdoding.be of telefonisch op het nummer 02/649 62 05 vóór 4 juni.

Alvast hartelijk dank voor uw interesse en medewerking.