Testresultaten raadplegen via mijngezondheid.be

Zorg- en hulpverleners krijgen veel vragen van hun patiënt of cliënt. Die hebben niet altijd rechtstreeks met zijn of haar gezondheid te maken. Tijdens de coronacrisis is bijvoorbeeld: ‘Waar vind ik mijn COVID-19-testresultaten?’ een veel gestelde vraag. éénlijn.be heeft vijf korte video's gemaakt die patiënten de weg kunnen wijzen. 

Domus Medica maakte een wachtkameraffiche die patiënten doorverwijst naar mijngezondheid.be.

1. MijnGezondheid.be: hoe meld ik me aan? En is dat veilig?

In deze video zie je hoe je je aanmeldt op MijnGezondheid.be. Ook tonen we hoe je gegevens beschermd zijn en wie toegang heeft.

2. COVID-19-testresultaten – waar vind ik die?

We tonen in deze video niet alleen waar je je persoonlijke testresultaten vindt, ook die van je kind, of van een persoon wie je mantelzorger bent komen aan bod. En omdat er zoveel fake news over Corona de ronde gaat, geven we graag mee welke websites je met een gerust hart kan bezoeken.

3. Volmacht voor je medische gegevens - Brussels Gezondheidsnetwerk en Vitalink

Medische gegevens zijn beschermd. Als mantelzorger of ouder heb je een volmacht nodig om de gegevens van iemand anders te raadplegen. Deze video legt alles uit over volmachten, en hoe je die verleent via Brussels Gezondheidsnetwerk en Vitalink.

4. Volmacht voor je medische gegevens – Nexuzhealth (UZ Leuven) en CoZo

Deze video is dezelfde als de voorgaande maar dan gericht op Nexushealth en CoZo.

5. Mijn Gezondheidssamenvatting: wat is dat? En waar vind ik die?

Met zorg op afstand is het gebruik van het elektronisch voorschrift enorm gestegen. En daardoor ook de vragen over Mijn Gezondheidssamenvatting. Wat is dat? Waar vind ik mijn gedeeld medicatieschema? Waar download ik mijn elektronische voorschriften? En waar vind ik mijn ziekenhuisgegevens en laboresultaten? Ontdek het allemaal in deze video.