Syntra organiseert in 2024 opleiding 'coördinator groepspraktijk'

Samen werken in een groepspraktijk verschilt significant van een solopraktijk. Zo moeten er tal van afspraken gemaakt worden om een vlotte samenwerking te garanderen. Dit vraagt bijkomende ondernemende competenties van de betrokken dienstverleners die naast zorgprofessional ook praktijkorganisator zijn.

Deze opleiding richt zich tot alle zorg- en welzijnsprofessionals die een groepspraktijk willen starten, die de transitie willen van een solopraktijk naar een (multidisciplinaire) groepspraktijk of die de samenwerking in hun bestaande groepspraktijk willen optimaliseren, 

Hier zijn enkele redenen waarom deze opleiding een must is:

  • Versterk je talent als coördinator: leer essentiële vaardigheden die nodig zijn om een groepspraktijk efficiënt en effectief te coördineren.
  • Optimaliseer de dagelijkse organisatie: ontdek hoe je de dagelijkse werking van de praktijk kunt optimaliseren en naar een hoger niveau kan tillen.
  • Maak doordachte keuzes: kies het juiste samenwerkingsverband op structureel,  juridisch en financieel vlak.
  • Ontwikkel je communicatievaardigheden: leer hoe je helder en transparant kan communiceren met collega's, patiënten en andere zorgprofessionals.
  • (Net)werk samen: werk nauwer samen met andere (zorg)professionals en verbeter zo de algehele zorgkwaliteit.

Na het volgen van deze opleiding kan je gemotiveerde keuzes maken omtrent het organisatorisch, financieel, juridisch en facilitair management van een groepspraktijk.

Iedere keuze wordt gemaakt in functie van een duurzame samenwerking in een optimaal werkklimaat en een maximaal welbevinden van ieder groepslid.

Het resultaat is een functionele groepspraktijk met een maximale, continue en optimale dienstverlening.

Deze avondopleiding duurt 6 maanden, met 1 lesmoment per week en start op 16 januari 2024. Inschrijven kan vanaf nu.

Het Expertisedomein Praktijkorganisatie van Domus Medica is betrokken bij de uitwerking van het programma van deze opleiding en blijft dit ook verder opvolgen.

Lien Geudens
Expertisedomeinverantwoordelijke Praktijkorganisatie