Straks op reis? Vernieuw je vaccinatiecertificaat

Voor veel vakantiebestemmingen zijn de inreismaatregelen erg beperkt sinds vorige zomer. Toch zijn er er nog landen die een geldig bewijs van vaccinatie vragen. Dit kunt u verkrijgen via de Covid Safe-app of via mijngezondheid.be

De vaccinatiecertificaten kregen bij aanmaak volgens de Europese regels een “technische handtekening” mee van 1 jaar. Heeft u uw vaccinatiecertificaat op een website gedownload of op papier laten opsturen? Is dit certificaat al ouder dan 1 jaar? Dan kan u een nieuwe versie downloaden of vraagt een nieuwe postverzending aan van uw meest recente, vernieuwde vaccinatiecertificaat als u dit voor reizen nodig heeft.

Gebruikt u de covid safe app? Ziet u uw vaccinatiecertificaat nog als vervallen staan? Update op uw smartphone de versie van de app en gebruik daarna de knop ‘Controleer op nieuwe certificaten’ om vaccinatiecertificaten van ouder dan 1 jaar terug als geldige certificaten te zien staan.

De technische handtekening op alle certificaten van volledige vaccinatie of boosterprik worden vanaf nu na 1 jaar automatisch vernieuwd zodat u ze daarna terug een jaar als geldig certificaat in uw app ziet staan. De certificaten van gedeeltelijke vaccinatie (de eerste prik van een vaccin waarvan 2 prikken nodig waren voor een basisvaccinatie) worden niet automatisch vernieuwd.