Stijn Vanholle wordt algemeen directeur Domus Medica

16 jun 2022

Eind april liet Christophe Dekoninck ons weten dat hij de organisatie verlaat.  Na 6,5 jaar aan de leiding gestaan te hebben van Domus Medica gaat hij een nieuwe professionele uitdaging aan.  Deze beslissing is genomen in de beste verstandhouding en zowel Christophe als het bestuur kijken terug op 6,5 schitterende jaren.

Het was een uitdaging voor het bestuur om een evenwaardige opvolger te vinden.  Wij waren verheugd te merken dat er meerdere zeer geschikte kandidaten (zowel intern als extern) op de vacature gereageerd hebben.  Een selectiecomité bestaande uit Siegfried Van Eygen, Rudy Maertens en mezelf (bijgestaan door Christophe Dekoninck) heeft na uitgebreide selectie (oa gesprekken, assessments, …) een voordracht gedaan aan het bestuursorgaan.

Op basis van alle selectie-elementen heeft het selectiecomité Stijn Vanholle (huidig directeur kennis & beleid binnen Domus Medica) voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van Domus Medica.  Deze voordracht is door het voltallige bestuursorgaan unaniem goedgekeurd.

Wij wensen Stijn veel succes in zijn nieuwe functie en hebben er alle vertrouwen in dat hij Domus Medica verder kan uitbouwen en consolideren als de belangrijkste wetenschappelijke beroepsvereniging voor Vlaamse en Brusselse huisartsen en huisartsenkringen.

Vanaf 1 juli 2022 neemt Stijn Vanholle de functie van algemeen directeur op van Domus Medica vzw.

Roel Van Giel
Voorzitter Domus Medica

Kort CV Stijn Vanholle

Stijn Vanholle werd geboren op 1 oktober 1984 in Roeselare. Hij is getrouwd met dr. Olivia Vandeput (huisarts Tremelo) en heeft drie kinderen (Jolien, Bram en Marie). Na de middelbare school, Klein Seminarie Roeselare, ging hij Politieke en Sociale Wetenschappen studeren in Leuven. Tijdens zijn opleiding koos hij voor de major overheidsmanagement met extra aandacht rond recht. Nadat hij de studies van politieke wetenschappen succesvol had afgerond, studeerde hij een extra jaar beleidseconomie bij aan de KULeuven.

In 2007 startte hij zijn loopbaan bij de vervoersmaatschappij De Lijn. Na een jaar mee te draaien op de exploitatie diensten van buslijnen in regio Vlaams-Brabant Hoofd operaties en controle bij De Lijn Vlaams-Brabant. Voor de functie was hij de leidinggevende van de controlediensten, dispatching en belbus in Vlaams-Brabant en Brussel. Hij stond in voor de veiligheid in en om de buslijnen in Vlaams-Brabant.

Op 2 mei 2015 was Stijn zijn eerste dag op Domus Medica. Hij ging aan de slag als kennisdomeinverantwoordelijke beroepspromotie. Hij ondersteunde de mandatarissen van AADM met beleidsvoorbereiding voor actuele gezondheidsdossiers op Vlaams en Federaal niveau. In 2016 werd Christophe Dekoninck en hij samen de directietandem van Domus Medica vzw waar Stijn vooral de focus had op het uitbouwen van de expertisedomeinen, de inhoudelijke evoluties binnen het gezondheidsbeleid en de projectwerking van de organisatie.