Registreer u als toezichthoudend medisch verantwoordelijke in een vaccinatiecentrum

De huisartsenvereniging Domus Medica en het Verbond der Belgische Beroepsverenigingen van Artsen-Specialisten (VBS) sturen een gezamenlijke oproep naar hun leden huisartsen en specialisten om deel te nemen aan de medische supervisie in de vaccinatiecentra. Huisartsen kunnen zich aanmelden via de website www.eerstelijnszone.be. Artsen-specialisten dienen zich te registreren via info@vbs-gbs.org

Over hele het land maken vaccinatiecentra zich klaar om de deuren te openen. Om het vaccineren in goede banen te leiden, zal continue medische permanentie echter noodzakelijk zijn. Daarom slaan Domus Medica en het VBS de handen in elkaar en lanceren ze een oproep naar hun leden om deel te nemen aan deze medische supervisie in een vaccinatiecentrum in de buurt. 

Dr. Donald Claeys (secretaris-generaal VBS): “Zodra de vaccinatiecentra openen, zal er elke dag ook een toezichthoudend medisch verantwoordelijke aanwezig moeten zijn. Zowel huisartsen als specialisten komen in aanmerking voor deze functie. Bedoeling is dat zij erop toezien dat het vaccinatieproces in alle vaccinatielijnen van het centrum medisch correct verloopt.” 

Dr. Roel Van Giel (voorzitter Domus Medica) vult aan: “Het spreekt voor zich dat we de komende maanden heel wat artsen nodig zullen hebben in de vaccinatiecentra. Met deze gezamenlijke oproep hopen we onze leden warm te maken om enkele permanenties in een vaccinatiecentrum op zich te nemen.” 

Huisartsen kunnen zich kandidaat stellen via www.eerstelijnszone.be door zich aan te melden bij hun eerstelijnszone. Artsen-specialisten kunnen zich aanmelden via info@vbs-gbs.org