Nieuw logo en nieuwe werkomgeving voor Domus Medica

27 okt 2020

Het had een feestelijke opening van onze gerenoveerde kantoren moeten worden, maar ook hier heeft COVID-19 anders over beslist. Met een ludiek filmpje willen we onze kantoren toch graag aan u voorstellen. Hierin loodst de jonge acteur Tuur De Baere u op zijn eigenste wijze doorheen onze nieuwe kantoren en stelt u ook ons vernieuwd logo voor. 

De voorbije maanden waren intensief en ook nu staat Domus Medica klaar om de eerste lijn door de winterperiode te loodsen. Met een vernieuwd logo en uitbreiding van de kantoren, allebei vóór de coronacrisis gepland, profileert Domus Medica zich steeds meer als de vertrouwde professionele vereniging die huisartsen maximaal ondersteunt. 

De professionalisering van Domus Medica wordt met deze vernieuwing ook zichtbaar. De structuur van de vereniging werd de voorbije jaren heruitgevonden met de uitbouw van tien ‘kennisdomeinen’ die ondersteund worden door tal van betrokken huisartsen en een team dat deze projecten mee helpt realiseren. Om deze groei en uitbreiding op te vangen besloot Domus Medica in 2019 om de huidige kantoren in de Lange Leemstraat in Antwerpen uit te breiden en te renoveren. 

Met de renovatie werd ook geïnvesteerd in de nieuwste digitale technieken zodat vergaderen op afstand en overleg of video-opnames in geluidsvrije ruimtes vlot kunnen verlopen. Ook is ruim aandacht besteed aan een ergonomische en efficiënte kantoorinrichting met flexplekken, concentratieruimtes, vergader- en opleidingszalen en een centrale eet- en ontmoetingsruimte. 

Tegelijkertijd werd ervoor gekozen om het logo van Domus Medica uit de beginjaren op te frissen. Het vernieuwde logo verwijst nu uitdrukkelijk naar het huis van huisartsen en de missie van Domus Medica om ‘Alles voor huisartsen’ te zijn of te worden. 

Ondanks de huidige gezondheidscrisis blijft Domus Medica dus ook achter de schermen hard werken om de huisartsen te verenigen in een professionele omgeving en hun cruciale rol in de gezondheidszorg te ondersteunen en te laten erkennen op alle niveaus. 

Met het vernieuwde logo en nieuwe kantoren biedt Domus Medica het huis van de toekomst waar alle huisartsen en andere medewerkers uit de gezondheidszorg steeds welkom (zullen) zijn. 

Fotografie: sightways.be.