New Deal-praktijken op 1 april van start

De eerste New Deal praktijken staan in de startblokken, op 1 april is het zover. Om deze New Deal praktijken te ondersteunen, werd op woensdag 27 maart een intervisie georganiseerd. De intervisie werd talrijk bijgewoond door de deelnemers. Ze konden kennismaken met elkaar, ideeën uitwisselen en bezorgdheden bespreken. Samen met de startende huisartsenpraktijken gaan we aan de slag om deze ideeën uit te werken. 
 
Het is nog steeds mogelijk om uw praktijk aan te melden en ook te starten de New Deal. Er werden nieuwe aanmeldingsdata toegevoegd voor toetreding, waarbij 28 april de eerstvolgende is. Bekijk de overige data voor aanmelding en bijhorende startdata hier. De sprong wagen naar een nieuw organisatie- en financieringsmodel doet u niet zomaar, vul de simulatietool in om de financiële implicaties van een overstap beter in te kunnen schatten voor uw praktijk. Het Vlaams consortium New Deal kan uw praktijk ondersteunen bij het invullen en/of interpreteren van deze tool op uw vraag.
 
Op de New Deal website vindt u alle informatie terug. Heeft u vragen of heeft u interesse om in contact te komen met een startende praktijk? Stuur uw vragen naar vragen@newdealhuisartsen.be, we beantwoorden deze graag!

Robin Monteny
Projectcoördinator