Medische verkiezingen 2023: check uw gegevens!

In juni vinden de medische verkiezingen plaats. De medische verkiezingen bepalen welke beroepsorganisaties van artsen vertegenwoordigd zijn in een aantal van de Riziv-organen. De stemming verloopt geheim en is volledig elektronisch. Alle artsen met een actief Riziv-nummer die op de kieslijst staan mogen stemmen.

De officiële startdatum van de verkiezingsprocedure was afgelopen 27 februari 2023. Op dat moment werd de kiezerslijst vastgesteld. Deze kiezerslijst is van belang omdat op basis van deze lijst u een uitnodiging zult krijgen om te mogen stemmen.

U kan vanaf 1 maart tot en met 15 maart deze (voorlopige) kiezerslijst raadplegen

Indien uw gegevens niet correct zijn, kan u een verandering aanvragen tot en met 17 maart 2023 (postdatum) bij de leidend ambtenaar van de dienst voor geneeskundige verzorging van het RIZIV per aangetekend schrijven:
      RIZIV
      DGV – Medische verkiezingen
      T.a.v. De leidend ambtenaar Daubie Mickaël
      Galileelaan 5/01
      1210 Brussel

Kijk uw gegevens zeker na! Enkel als u op de kieslijst staat met correcte adresgegevens zal u uw stem kunnen uitbrengen.  Immers Via het adres op de kieslijst zal u een uitnodiging ontvangen om elektronisch te stemmen.

Uw stem tijdens de medische verkiezingen is van belang! Door een stem uit te brengen, blijft u vertegenwoordigd in het beleid.

Sofie Croenen
Expertisedomeinverantwoordelijke Beroepspromotie