Huisartsen kunnen vanaf 11/9 covidvaccins bestellen

Gisteren kondigde het Departement Zorg aan dat vanaf 11 september 2023 huisartsen de mogelijkheid hebben om bestellingen te plaatsen voor de aangepaste COVID-vaccins tegen de XBB-variant via Vaccinnet. 

Het Departement Zorg raadt aan om een goede doelgroepselectie te maken voor de komende vier weken zodat u niet over overtollige stock beschikt. Op deze manier kunnen we efficiënt blijven vaccineren en de beschikbare middelen optimaal benutten.
 
Gedurende dit najaar kunnen huisartsen maximaal drie keer een bestelling voor COVID-vaccins plaatsen.

Patiënten informeren

Domus Medica raadt de huisartsen ten zeerste aan om via hun eigen communicatiekanalen (vb. website en e-mail) te communiceren wanneer hun vaccinatieagenda beschikbaar wordt gesteld en vanaf welke datum patiënten afspraken kunnen inplannen voor hun vaccinaties. Hierdoor kan overbelasting van telefoontjes van patiënten voorkomen worden en kunnen zij efficiënt en gemakkelijk toegang krijgen tot de benodigde informatie.

 

Opname webinar: Najaarsvaccinatie griep en covid van 7 september

Domus Medica organiseerde op donderdag 7 september een webinar over de najaarsvaccinatie. We gingen dieper in op de mogelijkheden van onze toolbox, het gebruik van de query-functie om groepen te selecteren, de planningstool Doclr (ook om uitnodigingen te versturen), enzovoort. De opname van de webinar kunt u nu bekijken.

Lees meer ...

 

Voor meer informatie vindt u hier onder de volledige brief van het Departement Zorg, gericht aan alle vaccinatoren.