Dr. Jeroen van den Brandt is de nieuwe voorzitter van Domus Medica

13 jan 2023

Op donderdag 12 januari 2023 is het nieuwe bestuursorgaan van Domus Medica vzw voor het eerst samengekomen. Het belangrijkste agendapunt was de verdeling van de mandaten. Dr. Jeroen van den Brandt werd unaniem verkozen tot voorzitter van Domus Medica en volgt daarbij dr. Roel Van Giel op. Dr. Tom Lambrechts neemt de volgende vier jaar het mandaat van ondervoorzitter op zich. 

De samenstelling van het bestuursorgaan ziet er als volgt uit:

  • Voorzitter: dr. Jeroen van den Brandt (Huisartsenpraktijk Tienen)
  • Ondervoorzitter: dr. Tom Lambrechts (Huisartsenpraktijk in Arendonk)
  • Secretaris: dr. Marieke Geijsels (Huisartsenpraktijk in Edegem)
  • Dr. Anthony Dheere (Huisartsenpraktijk in Zele)
  • Dr. Alexander Seurinck (Huisartsenpraktijk in Kortrijk)
  • Dr. Maaike Van Overloop (Medisch huis Berendrecht)
  • Dr. Sophie Van Steenbergen (Huisartsenpraktijk in Berchem)
  • Dhr. Rudy Maertens
  • Mevr. Inge Neve
  • Prof. dr. Birgitte Schoenmakers

Jeroen van den Brandt: nieuwe voorzitter Domus Medica

Jeroen van den Brandt (48 jaar) is sinds 2003 huisarts in een groepspraktijk in Tienen. In de regio Zuid-Oost Hageland was hij voorzitter van huisartsenkring HAZOH en ondervoorzitter van de eerstelijnszone waar hij samen met de ziekenhuisdirecteur de lokale covid-crisiscel vorm gaf. 

Jeroen van den Brandt is afgestudeerd als huisarts in 2002. In het verleden was hij ook werkzaam als praktijkopleider en CRA. 

In 2020 was hij tijdelijk aan de slag bij het Agentschap Zorg en Gezondheid om de vaccinatiecampagne voor collega-hulpverleners mee uit te werken en de populatiemanagers van de eerstelijnszones mee aan te sturen. In januari 2022 werd hij gevraagd als adviseur preventie op het kabinet van minister Wouter Beke (later minister Hilde Crevits). 

Om voeling te houden met het werkveld en de dagelijkse praktijk blijft hij deeltijds werken in de groepspraktijk te Tienen.

Jeroen van den Brandt woont 14 jaar samen met zijn partner Peter (kinderpsycholoog) in Hoegaarden.

Tom Lambrechts: nieuwe ondervoorzitter Domus Medica

Tom Lambrechts (36 jaar) is sinds 2013 huisarts in groepspraktijk De Koeistraat in Arendonk. Hij bouwde deze praktijk samen met zijn collega’s uit tot een hecht team van vijf huisartsen, een haio, twee secretaresses en een praktijkverpleegkundige. 

In de huisartsenkring Huisartsenvereniging regio Turnhout (HVRT) is hij lid van het bestuursorgaan en voorzitter van wachtdienstonderdeel Arendonk. 

Sinds 2012 is hij actief bij Domus Medica. Eerst binnen het expertisedomein ICT waar hij in 2014 senior arts werd. Hier zette hij onder andere mee zijn schouders onder Vitalink, de Sumehr en de automatische verlenging van het GMD.In 2019 werd hij lid van het bestuursorgaan van Domus Medica. Dit mondt nu uit in het ondervoorzitterschap. 

Tom Lambrechts is getrouwd met Lindsay Mattheys (CLB-medewerker) en trotse papa van Loes, Floris en Lena.