Domus Medica lanceert website mijncoronatest.be

Domus Medica lanceert vandaag een nieuwe website: mijncoronatest.be. Huisartsen kunnen deze website communiceren naar patiënten om hen de weg te wijzen naar de juiste tool, bijvoorbeeld om een testcode aan te vragen of om de resultaten van hun coronatest te raadplegen. 

Vorige week communiceerde de Interministeriële Conferentie (IMC) een wijziging in de teststrategie, wat maakt dat asymptomatische hoogrisicocontacten voortaan één test krijgen op dag vijf. Hiermee volgden ze de teststrategie die de verschillende artsenverenigingen gezamenlijk hadden voorgesteld. Inmiddels ontvangen we ook de eerste positieve signalen vanuit huisartsenpraktijken en wachtposten dat de ergste drukte stilaan afneemt.

Tegelijkertijd stellen we echter vast dat patiënten nog regelmatig naar hun huisarts bellen, omdat ze hun weg niet vinden in het kluwen van websites. Nochtans zijn er vandaag diverse tools beschikbaar, waarmee patiënten zonder tussenkomst van hun huisarts een testcode kunnen aanvragen en hun testresultaat kunnen raadplegen. Ter ondersteuning van de huisartsen en om een antwoord te bieden op deze vragen, ontwikkelde Domus Medica daarom de website mijncoronatest.be

Met deze website wensen we de tools, die vandaag beschikbaar zijn voor burgers om zelf testcodes aan te maken en testresultaten te raadplegen, beter bekend en toegankelijker te maken. Huisartsen kunnen de link delen met hun patiënten en hen zo wegwijs maken met webpagina’s, zoals de Self Assessment Testing (SAT) of MijnGezondheid.be. Verder bevat de website ook contactgegevens van belangrijke instanties waar burgers terecht kunnen met vragen over contactopvolging, coronacertificaten, vaccinatie of algemene vragen over COVID-19.