Domus Medica en universiteiten werken samen aan snelle en evidence-based antwoorden rond COVID-19

24 mrt 2020

De academische centra voor huisartsgeneeskunde (KULeuven, UAntwerpen, UGent) hebben in samenwerking met Domus Medica een wetenschappelijk comité opgericht dat de informatie over COVID-19 voor huisartsen en de bredere eerste lijn zal stroomlijnen.

De informatie en kennis over COVID-19 nemen exponentieel toe. Het wetenschappelijk comité zal zich daarom bezighouden met de selectie en evaluatie van deze nieuwe inzichten zodat huisartsen en andere zorgverleners in de eerste lijn wetenschappelijk en correct geïnformeerd blijven.

Deze evidence-based informatie wordt gecentraliseerd op de website van Domus Medica, op de pagina ‘Coronavirus COVID-19’. Elke vraag uit het veld wordt zo snel mogelijk maar met zorg bestudeerd en getoetst aan de wetenschappelijke literatuur. Voor dringende vragen waarvoor de huisartsen een snel antwoord nodig hebben, kan met voorlopige expert opinions gewerkt worden, in afwachting van het wetenschappelijk meer onderbouwde antwoord.

In deze coronatijden is het essentieel om de krachten te bundelen. Domus Medica is dan ook verheugd over deze samenwerking. De academische centra bieden hun expertise op het vlak van evidence-based handelen en zorgen ermee voor dat iedere huisarts op de website van Domus Medica steeds relevante en correcte informatie kan vinden.

Bezoek de corona-pagina van Domus Medica.  
Vragen rond corona kunnen worden doorgestuurd naar corona@domusmedica.be.