Alle huisartsen winnen de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts

Op de Huisartsenconferentie van afgelopen zaterdag was het een blij weerzien van collega’s. Een uitstekend programma en gevarieerde vakbeurs zorgden ervoor dat alle deelnemers meer dan tevreden waren dat ze naar Antwerp Expo waren afgezakt. 

Tijdens de middag was er een spannend moment over wie de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts zou winnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een huisarts die zich op vele vlakken onderscheidt en zich maximaal inzet voor het vak. 

“Wie was het voorbije jaar de witte raaf onder de huisartsen die boven iedereen uitstak?”, vroeg voorzitter, dr. Roel Van Giel, zich luidop af. De jury was echter vrij snel tot een unaniem besluit gekomen: in deze uitzonderlijke tijden is elke huisarts in Vlaanderen en Brussel de winnaar. 

“Want in dit anderhalf jaar heeft elke huisarts, elke haio getoond dat hij of zij een witte raaf is die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd om de huisartsgeneeskunde verder uit te bouwen en om de zorg voor de patiënten maximaal op te nemen”, aldus Roel Van Giel. “Een pandemie die niemand verwacht had, waar we niet op voorbereid waren en waar we met heel veel idealisme, inzet, flexibiliteit, voluntarisme en pragmatisme dingen hebben gerealiseerd die we nooit voor mogelijk hebben geacht.” 

De prijs zelf werd symbolisch uitgereikt aan het project van de co-artsen. Deze prijs, ter waarde van 5000 euro en geschonken door MediPortal, werd in ontvangst genomen door dr. Sarah Verherstraeten, huisarts en voortrekker van dit project. “Terwijl wij voor onze patiënten zorgen, zorgen zij voor ons. En zoals we allemaal weten, kun je maar goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt”, aldus dr. Roel Van Giel. 

Videoboodschap van Roel Van Giel

Videoboodschap van Pedro Facon