Aanwerving Dr. Stefan Teughels als medisch directeur

21 jan 2021

Op 1 april verwelkomen we dokter Stefan Teughels als medisch directeur binnen het team van Domus Medica. Vanuit deze functie zal hij ons strategisch beleid mee vormgeven en coördineren. Ook zal hij actief contacten onderhouden met actoren in de gezondheidszorg en zal hij inhoudelijke ondersteuning bieden aan de kennisdomeinen en andere departementen binnen onze organisatie. Naast zijn deeltijds engagement bij Domus Medica blijft Stefan Teughels eveneens actief als huisarts om de voeling met de dagelijkse praktijk te behouden. 

Sinds 1996 is Stefan Teughels aan het werk als huisarts in Gezondheidscentrum de Berk in Herentals. Een multidisciplinair centrum waar hij samen met dokter Nicolaï en een team van paramedici verschillende eerstelijnsdisciplines aanbiedt. Naast zijn werk in het gezondheidscentrum neemt hij mandaten op in verschillende organen, waardoor zijn naam bij velen onder jullie ongetwijfeld een belletje zal doen rinkelen. Vanuit deze functies maakte hij onder meer prioriteit van een kwalitatief preventief beleid op maat van de patiënt. Preventie is dan ook een thema dat hem nauw aan het hart ligt. Zo was hij jarenlang actief in de preventieve gezondheidszorg als stafmedewerker voor het Lokaal Gezondheidsoverleg en was hij gedurende 4 jaar medisch coördinator in het preventiecentrum van Turnhout. Ook bij de Vlaamse wachtposten is Stefan Teughels geen onbekende. Aanvankelijk gestart als voorzitter van de huisartsenwachtpost Zuiderkempen, maar sinds 2011 ook actief als voorzitter van Wachtposten Vlaanderen. Daarnaast bekleedt hij de functie van voorzitter van de huisartsenkring Zuiderkempen en is hij sinds vorig jaar voorzitter van de ELZ MiddenKempen. Kortom, aan engagement en betrokkenheid geen gebrek. Op 1 april start Stefan Teughels bij Domus Medica. Intussentijd kan hij zo een goede overdracht van zijn huidige mandaten verzekeren. Hij kijkt alvast met veel goesting uit naar deze nieuwe uitdaging in zijn carrière. 

Dr. Roel Van Giel (voorzitter Domus Medica): “We kijken ernaar uit om Stefan Teughels te verwelkomen als medisch directeur binnen ons team. Vanuit zijn jarenlange ervaring in de praktijk en expertise in verschillende functies binnen de eerstelijnsgezondheidszorg zal hij ongetwijfeld een meerwaarde kunnen bieden voor onze organisatie. Bovendien hebben we al een positieve samenwerking met Wachtposten Vlaanderen, maar met de komst van Stefan kunnen we deze samenwerking nu verder ontplooien en optimaliseren, zodat we in de toekomst nog efficiënter met hen kunnen samenwerken.”