Depressie, stress en burn-out - Schaffen

Van 27 juni 2017 20:00 tot 27 juni 2017 22:00
Geplaatst door Wim Torbeyns
Hits: 843

Een ernstig gezondheidsprobleem dat alsmaar groter wordt ...

Burn-out, depressie, stress … lijken te zijn uitgegroeid tot een massa-fenomeen met constante mediaaandacht. In 2020 zullen mentale aandoeningen de meest voorkomende ziekte zijn in de geïndustrialiseerde wereld1. Ruim 1 op 5 van de Belgische werknemers loopt het risico op burn-out. Bij artsen is dit zelfs 1 op 2.

Met dit seminarie wil Omega Pharma een bijdrage leveren tot een beter begrip van de problematiek rond burnout en depressie. Verschillende aspecten zullen hierbij aan bod komen: Hoe kunnen we onze mentale veerkracht vergroten en ons brein beter wapenen tegen stress, burn-out en andere mentale problemen? Wat zijn de oorzaken en risicofactoren van depressie en burn-out? Welke zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten …?

De keynotes van gastspreker Elke Geraerts zijn geen droge lezingen maar praktische workshops waarin zij inspireert en uitdaagt. Ze reikt ook tips & tricks aan, die u meteen binnen uw praktijk kan toepassen.


1 www.euro.who.int/mentalhealth


Gastspreker: Elke Geraerts

Elke GeraertsElke Geraerts is doctor in de neuropsychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze zetelt in verschillende Raden van Advies, Toezicht en Bestuur, en combineert haar wetenschappelijke kennis met haar uitgebreide praktijkervaring.

Op verzoek van de Belgische Minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, maakt Elke tevens deel uit van de commissie voor de hervorming van de beroepsziekten van de 21ste eeuw. Ze is internationaal bekend als burn-outexpert en is auteur van 2 bestsellers “Mentaal kapitaal” en “Het nieuwe mentaal”.

De focus in haar lezingen rond depressie, stress en burn-out ligt op positieve psychologie. Op de veerkracht en energie van mensen, hoe je je leven net wat bewuster kan inrichten en zo je veerkracht en energie kan verhogen. Haar aanpak is gefundeerd op zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als praktijkervaring binnen de bedrijfswereld.


Programma

20u00 • Ontvangst: aperitief + hapjes
20u30 • Wetenschappelijke & interactieve presentatie
21u30 • Walking dinner

Data en locaties

30/05 Sint-Martens-Latem Auberge Du Pêcheur • Pontstraat 41, 9831 Sint-Martens-Latem
08/06 Antwerpen Park West • Rooiplein 6, 2600 Antwerpen
27/06 Diest Hof Te Rhode • Rodestraat 7, 3290 Schaffen

Inschrijven is noodzakelijk!

Mail uw naam, adres en uw gekozen datum voor het seminarie minimum 2 weken voor aanvang door naar caroline.vandeputte@omega-pharma.com of bezorg uw gegevens aan uw medisch afgevaardigde.


pdfSeminarie_depressie_-_stress_-_burnout.pdf


U aangeboden door logozaffranax kl in samenwerking met Domus Medica