Risicocommunicatie

Met externe begeleider - gratis

Wat zijn de voor- en nadelen van borstkankerscreening? Hoe maak ik samen met mijn patiënt de afweging om al dan niet te opteren voor darmkankerscreening? Samen met Kom Op Tegen Kanker wil Domus Medica inzetten op het versterken van het bewustzijn en de kennis over voor– en nadelen van screening bij de algemene bevolking en de huisartsen opleiden in risicocommunicatie rond screeningsbeslissingen.

Hiervoor werd een vormingspakket ontwikkeld, bestaande uit een PowerPoint presentatie over screening, een handboek dat dieper ingaat op de voor- en nadelen van screening en de communicatie ervan en een gratis LOK pakket risicocommunicatie waarbij de focus ligt op de communicatie van risico’s in relatie tot de verschillende kankerscreenings. Dit pakket omvat achtergrondinformatie en praktische tools die op een interactieve manier worden aangebracht. Dit deel maakt dat huisartsen het gesprek rond screening met hun patiënt zelfzeker kunnen aangaan.

Het pakket is vanaf april 2019 gedurende 1 jaar gratis beschikbaar. In deze periode zal het gebruik en de meerwaarde van de vormingsmaterialen uitgebreid uitgetest en geëvalueerd worden.

Geïnteresseerd? U kunt via Domus Medica een huisarts-expert aanvragen om dit LOK-pakket risicocommunicatie te begeleiden.

Deze LOK met begeleiding kunnen we gratis aanbieden (max. 30 LOK's)

Dit LOK-pakket is ontwikkeld in samenwerking met Kom Op Tegen Kanker