Workshop telegeneeskunde en mHealth

21 jun
Datum
21 juni 2019 09:30 – 13:00Toevoegen aan kalender 2019-06-21 07:30:00 2019-06-21 11:00:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Andere organisatie
Adres

Conferentiecentrum Bluepoint Brussels
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel
België

bekijk in Google Maps
Inschrijven voor deze activiteit

Het Riziv organiseert op vrijdag 21 juni een workshop waarin telegeneeskunde en mHealth-toepassingen centraal staan.

Telegeneeskunde en toepassingen in het domein van mHealth zullen in de nabije toekomst nog belangrijker worden voor iedereen die met geneeskunde en zorg bezig is. Het Riziv organiseert daarom op vrijdag 21 juni van 9.30 tot 13 uur een interactieve workshop over beide domeinen waarbij alle betrokken partijen rond de tafel worden gezet om na te denken over de opportuniteiten, bekommernissen en praktische invulling van geneeskunde op afstand binnen het Belgische zorgmodel. 

Jurist Julie Hantson legt tijdens een plenaire openingszitting het juridisch en administratief kader uit van telegeneeskunde en mHealth-toepassingen. Ze maakt ook de resultaten bekend van een studie die hierover werd uitgevoerd in opdracht van het Riziv. In een tweede sessie wordt de verschillende stakeholders (ondernemingen, zorgverstrekkers, verzekeringsinstellingen, patiëntenorganisaties en overheid) gevraagd aan te geven welke concrete elementen en stappen volgens hen nodig zijn om telegeneeskunde en mHealth in België concreet gestalte te geven. Hen wordt tevens gevraagd aan te geven welke de verantwoordelijkheden zijn van de verschillende partners. De dag wordt afgesloten met een discussie met het publiek over de suggesties van de stakeholders op juridisch, financieel, administratief, zorgorganisatorisch en besluitvormingsvlak. Op basis van de discussie, gemodereerd door prof. Pascal Verdonk, worden de prioriteiten voor de nabije toekomst opgelijst.

Inschrijven voor de workshop kan tot 17 juni via mobilehealth@riziv-inami.fgov.be