Wegwijs voor Starters 2020

17 nov
Datum
17 november 2020 19:00 – 21:30Toevoegen aan kalender 2020-11-17 18:00:00 2020-11-17 20:30:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Domus Medica
Adres

Bij u thuis
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Deze avond is gratis voor startende huisartsen, haio's en studenten
Accreditatie
Accreditatie voor artsen is aangevraagd

Start je straks je eigen praktijk; alleen of met enkele collega's? Ga je aan de slag in een bestaande groepspraktijk of een wijkgezondheidscentrum? Of word je vervangarts? Op deze avond krijg je heel wat informatie over de financiële, fiscale, juridische, organisatorische en praktische aspecten van je keuze.

Programma

19.00-20.00 uur 

Plenaire sessie

20.15-20.45 uur 

Keuze tussen de sessies:

21.00-21.30 uur

Keuze tussen de sessies:

Korte inhoud

Plenaire sessie

Sprekers:

  • Ilé Rombouts – accountmanager AMMA
  • Dennis D’Haenens – Client Relations Manager Securex
  • Tom De Schutter – Senior Consultent SBB
  • Steve Wagemans – Specialist Marketing en communicatie Bank van Breda

Tijdens de plenaire sessie gaan AMMA, Securex, SBB en Bank van Breda dieper in op alles wat u moet weten als startende huisarts. Enkele zaken die zeker aan bod zullen komen zijn de (verplichte) verzekeringen, het sociaal statuut van de startende huisarts, de beroepskosten en het pensioen.

Sprekers:  Elfi Goesaert (Kennisdomeinverantwoordelijke ICT) en Annemie Verwilt (Coördinator Impulseo)

In deze sessie overlopen we kort de voorwaarden om te voldoen aan de geïntegreerde praktijkpremie. Deze premie richt zich op het gebruik van verschillende eGezondheidsdiensten in je elektronisch medisch dossier. Voor HAIO’s is de premie vast 800 euro, voor erkende huisartsen kan dit oplopen tot 6000 euro. We lichten de verschillende voorwaarden toe, en overlopen kort de aanvraagprocedure. Verder gaan we ook in op de mogelijke Impulseo-subsidies voor startende huisartsen, onder meer de aanvraag van de renteloze lening voor startende huisartsen en de stand van zaken in verband met de vestiging in huisartsarme zones, zowel in Vlaanderen als Brussel. Verder gaan we ook in op de mogelijke Impulseo-subsidies voor startende huisartsen, onder meer de aanvraag van de renteloze lening voor startende huisartsen (Vlaanderen) en de premie voor de vestiging in Brussel.

2. Accreditering en erkenning

Spreker: dr. Christel Foriers

Tijdens deze uiteenzetting bekijken we de accreditering en erkenning als huisarts. Wat is dit? Wat moet je doen om deze te verkrijgen?

Wat moet je doen om uw accreditering te verlengen en wat gebeurt er wanneer je even iets anders gaat doen (bijkomende opleiding, of naar het buitenland).... 

Deze praktische uiteenzetting probeert jullie een duidelijk beeld te scheppen welke stappen te ondernemen als u start als huisarts.

3. Zelfzorg voor huisartsen

Spreker: dr. Anja Deroost (ECHTT-coach)

Burn-out preventie voor starters?! Da’s toch veel te vroeg??

Je gaat van start in een huisartsenpraktijk. Zorg voor de medemens is jouw professionele missie. Méér dan dat! ‘Zorg voor de ander’: dat bén JIJ. Je bent nauwkeurig, je draagt verantwoordelijkheidsgevoel hoog in het vaandel en je bent heel betrokken bij je patiënten. Ik wil wel zo’n huisarts…

Ik wil ook dat zo’n huisarts blijft staan; in de maalstroom van de ratrace, in de load van verantwoordelijkheden, tussen een bij wijlen eisend doelpubliek. Kijk samen met ons naar je goeie intenties én hun valkuilen. Pik een aantal onmisbare tools mee, om zelfzorg te installeren van je start tot je pensioen. Een gelukkige, gezonde en dus goed functionerende arts voor elke patiënt.

Grenzen stellen, time management en persoonlijke ontwikkeling krijgen in deze workshop een nieuwe klankkleur.

Indien u de presentatie van deze workshop wenst, kan u deze opvragen via anja@anjaderoost.be

4. Multidisciplinair samenwerken in een prestatiegerichte praktijk

Sprekers:  dr. Griet Vandermeulen, Vinny Verweire (VIHP)

Tijdens deze sessie maakt u kennis laten met het prestatiegericht financieringsmodel en worden ook de voor-en nadelen toegelicht. 

5. Vervangingen

Spreker:  dr. Carmen Binst

In deze workshop overlopen we tips and tricks die je kunnen helpen om als huisarts-vervangarts aan de slag te gaan. We bekijken ook de voor- en nadelen van het leven als vervangarts en kijken samen hoe we deze laatste kunnen wegwerken. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke vragen dus bereid deze gerust voor.

6. Associaties

Spreker:  dr. Anja Deroost (ECHTT-coach) en Anne-Sophie Penasse (jurist Domus Medica)

Afstuderen, solliciteren en dan associëren. Simpel, toch?
Of is dat wat kort door de bocht?
Bezint eer je begint.
En vooraleer je tekent.

Indien u de presentatie van het eerste deel van de workshop wenst, kan u deze opvragen via anja@anjaderoost.be

7. Bouwen/verbouwen van een huisartsenpraktijk

Spreker:  Karen Verbiest en Freek Verheyden (Quality Living)

Quality Living ontmoet, ontwerpt en bouwt. Op die basis verdiepten zaakvoerders Freek en Karen zich jarenlang in de bouw, renovatie en inrichting van dokterspraktijken en bieden ze vandaag een unieke expertise en tastbare meerwaarde in het veelzijdige bouwtraject van een medische praktijk. Tijdens hun lezing krijg je een introductie op de ontmoetfase in het proces: Freek en Karen maken je wegwijs in de strategische, praktische en financiële bouwkeuzes die je zal maken voor je dokterspraktijk, rekening houdende met de individuele ambities voor je praktijk en het voortdurend veranderende landschap van de huisarts.

8. Multidisciplinair samenwerken in een forfaitaire praktijk

Spreker:  dr. Goele Noorenberghe en dr. Inne Akkermans

Praktijkvoorbeeld: forfaitair multidisciplinair

De laatste jaren wint het forfaitaire financieringsmodel voor eerstelijnspraktijken aan populariteit. De huidige coronacrisis versterkt bij velen de interesse voor deze werkwijze. Daartegenover staat dat het forfaitaire model ongekend – en daardoor ook soms onbemind - is bij het brede publiek. Tijdens deze presentatie willen we u kennis laten maken met het forfaitaire financieringsmodel en de voor- en nadelen tegenover elkaar zetten. Zowel financiële als praktische aspecten komen aan bod, gebaseerd op ervaring in de eigen praktijk en de samenwerking met overkoepelende organisaties.

We beseffen dat het een ingewikkeld model is, dat we niet op een half uur uitgelegd krijgen. Deze initiatie is bedoeld om de interesse te prikkelen en de grote lijnen uit te leggen. Er is ook de gelegenheid om vragen te stellen. Voor meer gedetailleerde informatie over uw eigen situatie en een eventuele overstap naar het forfaitaire financieringsmodel, zullen we verwijzen naar de juiste instanties in onze presentatie.