Kintu opleiding: Je pijn te lijf

30 sep
Datum
30 september 2021 19:00 – 21:40Toevoegen aan kalender 2021-09-30 17:00:00 2021-09-30 19:40:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Andere organisatie
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
€ 59
Accreditatie
Voor deze navorming krijgt u 2 studiepunten.
Inschrijven voor deze activiteit

Doelgroep: Artsen, psychologen, psychotherapeuten, kinesitherapeuten, osteopaten, verpleegkundigen, diëtisten, ergotherapeuten en andere zorgverleners 

Spreker: Dr. Leen Vermeulen 

Accreditaties worden aangevraagd. 

Dr. Leen Vermeulen is al 25 jaar huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Ze schoolde zich bij tot integratief psychotherapeut en verdiepte zich in het fenomeen pijn. Ze begeleidt patiënten met aanhoudende pijnklachten. 

Jarenlang zag Dr. Leen Vermeulen patiënten met chronische pijn van specialist naar specialist hollen. Ze pleit ervoor om daarmee te stoppen en de puur biomedische kijk te overstijgen. 

In het theoretische deel van deze opleiding legt ze uit hoe je lichaam en je brein pijn maken. Omdat weten en doen niet hetzelfde zijn volgt er ook een praktisch gedeelte.
Ze leert je dat pijn niet altijd weefselschade betekent. Ze gaat dieper in op psychosociale factoren die aanhoudende pijn beïnvloeden: stress, leef- en werkomstandigheden, gedrag, herinneringen, gedachten en emoties. Zo ontmaskert ze chronische pijn.
Want wat een persoonlijk probleem lijkt, is veeleer een maatschappelijk alarmsignaal dat een collectieve en beleidsmatige aanpak vraagt. De ratrace van onze prestatiemaatschappij houdt mensen vaak ongewild chronisch ziek en sluit hen uit het actieve leven uit. 

Kosten: € 59,- 
(inclusief BTW, digitale hand-outs, opleidingsattest) 

Inschrijven 
Is noodzakelijk en kan via het inschrijvingsformulier op www.kintu.be 

Na inschrijving ontvangt u een factuur. 

Algemene voorwaarden 
- Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen. 
- Tot 9 september kunt u afmelden en krijgt u het bedrag teruggestort mits €29,- inhouding voor administratiekosten. Na 9 september is er geen terugbetaling meer mogelijk. U kunt zich wel laten vervangen mits dit tijdig op voorhand doorgegeven wordt.
- Deze opleiding wordt online georganiseerd. Er wordt 1 link voorzien per deelnemer per toestel. 

Studiepunten 
Voor deze navorming krijgt u 2 studiepunten. 

Online 
Deze opleiding wordt online georganiseerd. Voor aanvang krijgt u de inloggegevens via mail op het door u opgegeven e-mailadres op het inschrijvingsformulier. Vragen stellen kan via de chat. Elke deelnemer krijgt de link om live te kunnen volgen én de link om uitgesteld te kunnen kijken. 

Uitgesteld kijken
Deze opleiding kan tot en met 7 november herbekeken worden. De link voor de opname krijgt u toegestuurd via mail uiterlijk op 2 oktober. 

Attest
Een attest van deelname krijgt u nadat u live heeft deelgenomen of na 7 november. 

Uw organisator 
Chris Kerfs - www.kintu.be - chris.kerfs@kintu.be