Infosessie 'Oplossingsgericht werken rond stressgerelateerde problematieken'

26 mrt
Datum
26 maart 2019 20:00 – 21:30Toevoegen aan kalender 2019-03-26 19:00:00 2019-03-26 20:30:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

Stresslabo
Jan van der Vorstlaan 22
3040 Loonbeek
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
in aanvraag
Inschrijven voor deze activiteit

De infoavond geeft u informatie over de driedaagse opleiding en over de mogelijkheden die het oplossingsgericht werken biedt aan huisartsen. We laten u proeven van de oplossingsgerichte manier van werken en bieden een aantal nuttige gesprekstechnieken aan die aangepast zijn aan de setting van de huisarts.

Oplossingsgericht werken komt van de oplossingsgerichte cognitieve therapie en is bewezen efficiënt. Het wordt ook korte therapie genoemd, omdat het patiënten en cliënten op kortere tijd van hun problemen afhelpt. De grondleggers (Insoo Kim Berg, Steve De Shazer, Luc Isebaert) zochten in de jaren ’80 naar een efficiënte therapievorm, die de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg kon doen verkorten.

Bij het oplossingsgericht werken wordt de nadruk gelegd op de capaciteiten van de patiënt en wat reeds goed gaat: hierdoor creëert men hoop en zelfvertrouwen. We bepalen een haalbaar doel, we focussen op de gewenste toekomst, en niet zozeer op wat misgegaan is in het verleden. De “Brugse flowchart” (Luc Isebaert, Myriam Lefevere de ten Hove) is hierbij een handig kompas om te weten welke interventies u wanneer kan gebruiken.

De infoavond wordt gegeven door dr Anne-Marie Frisque, huisarts en oplossingsgerichte therapeut en Sabine Janssens klinisch psycholoog oplossingsgerichte therapeut. (www.stresslabo.be)

PRAKTISCHE INFO

  • Prijs: Gratis
  • Inschrijving: Verplicht via mail: info@stresslabo.be - Het aantal plaatsen is beperkt.
  • Datum: Dinsdag 26 maart van 12u tot 13u30 of van 20u tot 21u30
  • Plaats: Stresslabo Jan van der Vorstlaan 22 te 3040 Loonbeek
  • Accreditering in aanvraag

Zie ook de 3-daagse opleiding vanaf 11 mei