Griep- en pneumokokkenvaccinatie

01 sep
Datum
1 september 2020 20:15 – 22:15Toevoegen aan kalender 2020-09-01 18:15:00 2020-09-01 20:15:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Domus Medica
Adres

Webinar
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps

Alle informatie en documentatie (incl. presentaties) zijn terug te vinden op www.medischfarmaceutischoverleg.be/vaccinatie

Heeft u interesse om een MFO te organiseren? Vul dan het formulier op onze website in, dan contacteren we u zo spoedig mogelijk.

Seizoensvaccinatie 2020 wordt een echte uitdaging!

Er is een verhoogde vraag en het beschikbare contingent griepvaccins is beperkt. Hoe zorgen we er samen voor dat de patiënten uit de doelgroep en de zorgverleners niet het slachtoffer worden van een mogelijks vaccintekort? We bespreken het samen met de recentste inzichten rond griep- en pneumokokkenvaccinatie tijdens een webinar voor huisartsen en apothekers.

Deze webinar geldt tevens als Train the Trainer voor het recente kwaliteitsbevorderende pakket dat KAVA en Domus Medica samen hebben gerealiseerd.

Uitleg door specialisten, op maat van uw praktijk!

Tijdens dit webinar gaan prof. Pierre Van Damme, dr. Nathalie Van de Vyver en apr. Delphine Vauterin dieper in op de adviezen van de Gezondheidsraad, de laatste aan- bevelingen omtrent de griep- en pneumokokkenvaccinatie en het prioriteren volgens doelgroep. De impact van Covid-19 zal tevens behandeld worden.

Medisch Farmaceutisch Overleg komt natuurlijk ook ter sprake. Apr. Silas Rydant laat zien hoe het pakket opgebouwd is, hoe je lokaal kan samenzitten en afspraken maken tussen huisarts en apotheker om de vaccinatiegraad te verbeteren.

De webinar start om 20u15 en duurt 2 uur. Deelname is gratis voor arts en apotheker mits tijdige registratie. Op de dag van het webinar zelf ontvang je een deelnamelink. Er wordt accreditering aangevraagd voor beide beroepsgroepen.