De arts & de liefde

29 jun
Datum
29 juni 2021 20:00 – 21:05
Organisator
Andere organisatie
Adres

Webinar
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Accreditatie
1 CP Ethiek & Economie
Inschrijven voor deze activiteit

Jonge artsen komen meer op voor hun rechten, terecht! Terwijl ze vechten voor meer vrijheid en minder gejaagdheid, hebben ze tegelijkertijd een overvolle agenda, slapen ze minder en was er nog nooit zoveel burn-out. Wie denkt dat het anders kan, heeft het vaak mis. Al lang zoekt de arts een uitweg naar een betere levenskwaliteit in relatie tot de liefde voor zijn vak, zijn patiënt en zijn partner. Hebben we het mis of zijn we als arts eeuwig gedoemd tot onze drijfveren, onze passies,…Is het ooit genoeg? 

Tijdens dit open webinar debat  gaan we op creatieve manier op zoek naar de valkuilen en  positieve aspecten van ons ‘arts zijn’ enerzijds maar ook van het ‘man-vrouw’ zijn. We leren over onszelf, maar ook over onze patiënten. Hoe kunnen we beter afstemmen op elkaar en hoe kunnen we tegenslagen zo veel mogelijk vermijden? 

Is de man zoveel anders dan de vrouw? Hoe staan ze in verhouding tegenover elkaar of staan ze net mijlenver van elkaar. Een gynaecoloog, uroloog, financieel expert, slaapexpert, crisispsychiater en dr. mensenrechten/ geluksexpert geven ons het antwoord. Het debat wordt met de juiste twist in goede banen geleid door een filosoof/stand-upcomedian. 

  • Bert Kruismans, Stand-upcomedian, columnist en  filosoof - Moderator
  • Annelies Smolders, Psycholoog - Psychotherapeut Start to Sleep
  • Dr. Jochen Darras, Uroloog - Androloog AZ Damiaan
  • Dr. Thomas Pattyn, Crisispsychiater - Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven
  • Dajo De Prins, Key-note speaker & schrijver - Werk geluk
  • Dr. Anke Thaens, Gynaecoloog - Ziekenhuis Oost-Limburg
  • Kris Van Esch, Financieel expert ING