Aan de slag met eGezondheidsdiensten!

30 mrt
Datum
30 maart 2019 09:00 – 16:00Toevoegen aan kalender 2019-03-30 08:00:00 2019-03-30 15:00:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

SBM Gent (Zwijnaarde) (gebouwen Thomas Cook)
Tramstraat 63
9052 Zwijnaarde
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Inschrijven voor deze activiteit

éénlijn.be dag op zaterdag 30 maart 2019 te Zwijnaarde

VOOR HUISARTSEN – Ga ook aan de slag met digitale gegevensdeling / samenwerking

Inleiding -> (Nog) niet overtuigd van de meerwaarde van EHealth?
Waarschijnlijk heb je al met een aantal eHealth-diensten gewerkt. Maar wat maakt dat je nog niet van alle mogelijkheden gebruikt maakt? Vind je de diensten onvoldoende gebruiksvriendelijk of betrouwbaar?
Tijdens deze vernieuwde opleiding schenken we meer aandacht aan jouw verzuchtingen! Wat houd je tegen om bepaalde eGezondheidsdiensten in je eigen praktijk te integreren? Wat is voor jou nodig om toch met bepaalde eGezondheidsdiensten aan de slag te gaan?

Specifieke workshop in eigen softwarepakket -> Nu je overtuigd bent van het gebruik van eGezondheidsdiensten, gaan we effectief aan de slag in jouw softwarepakket. We leren jou die diensten gebruiken, waardoor ook jij de telematicapremie kan behalen.

CareConnect – HealthOne – Windoc (interesse in een ander pakket? Contacteer ons via info@eenlijn.be en we bekijken de mogelijkheden).

Van 9h tot 13h45 (we voorzien broodjes over de middag)
Vanaf 14h kan je indien gewenst nog de multidisciplinaire sessie volgen rond het Vitalink Medicatieschema samen met de apothekers.

VOOR APOTHEKERS EN HUISARTSEN – Het Vitalink Medicatieschema van naderbij bekijken

Een gezamenlijke opleiding voor huisartsen en apothekers, waarbij we het volledige proces van het Vitalink medicatieschema bekijken. Het verbeteren van de samenwerking en het onderling begrip, door inzicht in elkaars werkproces en de aanpak van de actuele problemen rond het medicatieschema. We geven heel wat tips om zo goed mogelijk gegevens te delen. We voorzien ook tijd voor vraag & antwoord.

Namiddag van 14h tot 16h

VOOR VROEDVROUWEN – Behaal de telematicapremie

Nieuw voor 2019: telematicapremie voor vroedvrouwen. Om de premie van € 800 te ontvangen, dienen er aan een aantal voorwaarden voldaan te worden (klik hier voor alle informatie).
We helpen jou graag op weg! We laten jou kennis maken met het eGezondheidslandschap en gaan dieper in op die diensten die voor jou van belang zijn om de premie te behalen.

Voormiddag van 10h tot 12h OF namiddag van 13h tot 15h

VOOR WIE VERPLICHT ELEKTRONISCH MOET VOORSCHRIJVEN VANAF 01/01/2020

Op 12 november 2018 heeft het Verzekeringscomité het ontwerp van uitvoeringsbesluit goedgekeurd dat de datum waarop het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen aan ambulante patiënten verplicht wordt en de voorziene uitzonderingen vastlegt. Het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt verplicht vanaf 1 januari 2020. Zorg dat je klaar bent.
Tijdens deze opleiding tonen we hoe je er nu effectief aan begint. Welke mogelijkheden bestaan er op vandaag en hoe gebruik je deze?
We laten je kennis maken met de vele voordelen van het elektronisch voorschrijven. Maar tonen ook wat je moet doen bij “overmacht” en wat de eventuele uitzonderingen zijn.

Doelgroep: huisarts, arts-specialist, tandarts, vroedvrouw

namiddag van 14h tot 15h30

VOOR ALLE EERSTELIJNSZORGVERSTREKKERS – Verkenningstocht eGezondheidsdiensten

Nog niet overtuigd van digitale gegevensdeling via eGezondheidsdiensten? Je ziet het bos door de bomen niet meer? We geven jou een klare kijk op de belangrijkste diensten die ook voor jou van belang zijn!
Ook voor die beroepsgroepen die momenteel nog geen eGezondheidsdiensten beschikbaar hebben in hun softwarepakket of helemaal nog niet beschikken over een softwarepakket, zijn er tools die jullie op weg kunnen helpen om te communiceren.
Komt onder andere aan bod: geïnformeerde toestemming, SumEHR, CoZo, eHealthBox, Elektronisch voorschrijven (PARIS), Vaccinnet, …
Je zal versteld staan wat je op vandaag reeds kan toepassen.

Doelgroep: kinesitherapeuten, diëtisten, podologen, ergotherapeuten, psychotherapeuten, thuisverpleegkundigen- & verzorgenden, …

Voormiddag van 9h tot 10h30 OF namiddag van 13h tot 14h30
Volg hierna ook zeker de workshop rond MyHealthViewer ea

VOOR ALLE EERSTELIJNSZORGVERSTREKKERS – Maak kennis met MyHealthViewer – mijngezondheid.belgie.be

Een overzicht van alle mogelijkheden van MyHealthViewer en mijngezondheid.belgie.be, zowel als zorgverstrekker als patiënt. Breng zeker jouw eID mee, er kan hands-on geoefend worden.

Doelgroep: kinesitherapeuten, diëtisten, podologen, ergotherapeuten, psychotherapeuten, thuisverpleegkundigen- & verzorgenden, …

Voormiddag van 10h45 tot 12h OF namiddag van 14h45 tot 16h


Dit alles gaat door in SBM Gent (Zwijnaarde) – Tramstraat 63 – 9052 Zwijnaarde op zaterdag 30 maart 2019. Iedere eerstelijnszorgverstrekker is er van harte welkom, inschrijven is echter verplicht (via deze link) en kan tem uiterlijk 25/03/2019.

Het belooft alvast een boeiende dag te worden! Team éénlijn.be 

PROGRAMMA

ALLE ZORGVERSTREKKERS

Alle eHealthdiensten op een rijtje

 • Voormiddag (9h-10h30)
 • Namiddag (13h-14h30)

Maak kennis met de MyHealthViewer ea

 • Voormiddag (10h45-12h)
 • Namiddag (14h45-16h)

HUISARTSEN (9h-13h45)

Stap voor stap aan de slag met eGezondheidsdiensten:

 • CareConnect
 • HealthOne
 • Windoc
 • Andere:

VROEDVROUWEN

Behaal de telematicapremie en maak kennis met het eGezondheidslandschap

 • Voormiddag (10h-12h)
 • Namiddag (13h-15h)

VERPLICHT ELEKTRONISCH VOORSCHRIJVEN

Voor wie vanaf 01/01/2020 moet verplicht elektronisch voorschrijven

 • Namiddag (14h-15h30)

HUISARTSEN EN APOTHEKERS

Het Vitalink medicatieschema nader bekijken, dit zowel langs zijde van de huisarts als die van de apotheek.

 • Namiddag (14h-16h)

Schrijf je snel in – klik hier en vul het formulier in.

Ongeveer 1 week voor start ontvang je nog een uitnodiging met alle praktische informatie.
Omwille van praktische redenen, kunnen we enkel personen toelaten die effectief op voorhand zijn ingeschreven, gelieve hiermee rekening te
houden. Inschrijven kan tem 25/03/2019.

Locatie: SBM Gent (Zwijnaarde) (gebouwen Thomas Cook) – Tramstraat 63 – 9052 Zwijnaarde.