Vrij CLB Trikant zoekt één of meerdere artsen voor een tewerkstelling van minimum 22u met ingang op 1/09/2021. Plaats van tewerkstelling in vestiging Tielt, (+/- vervangingen in vestiging Roeselare en of Izegem)

Vacature geplaatst op 26 apr 2021

Functie
Andere
Functie titel
CLB ARTS
Type samenwerking
Overeen te komen
Type contract
Tijdelijke functie met optie vast
Adres

CLB TRIKANT (ROESELARE -IZEGEM - TIELT)
Grote Hulststraat 55/1
8700 TIELT
België

Interesse in deze vacature?

Kris Supply, directeur
- Marijke Lootens, anker arts
Functie omschrijving
Je werkt samen en je neemt verantwoordelijkheid in een enthousiast multidisciplinair samengesteld team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, pedagogen en maatschappelijk werkers. De job bestaat uit: - Het uitvoeren van medische onderzoeken bij kinderen/jongeren. - Een rol vervullen in de vraaggestuurde CLB-werking, via gesprekken met ouders en/ of leerlingen rond welzijns-, schoolse en/of gezondheidsgerelateerde problemen en in verontrustende situaties. - Het bespreken van complexe casussen met medische en/of psychosociale invalshoek en het toeleiden naar hulpverlening in overleg met de andere disciplines. - Maatregelen nemen bij besmettelijke ziekten. - Het uitvoeren van een vaccinaties conform de richtlijnen van hoge gezondheidsraad.Waar en hoe solliciteren? Profiel Je bent in het bezit van een diploma arts. Opleiding Jeugdgezondheidszorg is geen vereiste maar wel een meerwaarde. Werkervaring is niet nodig, we verwachten wel een flexibele en toegewijde houding. Je bent jong van geest en gedachte en je staat open voor medische en medisch-overstijgende benadering van de casussen. Je werkt zowel ondernemend als verbindend en dit zowel binnen het team als met context van de leerling, steeds met respect voor de regels inzake discretieverplichting. Je bezit het vermogen tot zelfreflectie, evaluatie en bereidheid tot bijsturen en hebt oog voor kwaliteit binnen de CLB-dienstverlening.
Over de praktijk
Waarom zou je CLB- arts willen worden? Je werkt graag met kinderen en jongeren en hun context. Je denkt holistisch en bent gebeten door de globale ontwikkeling en het gedrag van kinderen en jongeren. Schoollopen is immers dé sleutel naar de ontplooiing van talent. Je kijkt uit naar teamwerk en je gelooft in de kracht van multidisciplinair samenwerken. Je houdt van een mix van medische activiteiten en concrete zorgvragen. Je wil samenwerken in een netwerk van scholen, ouders, gezondheids-en welzijnsdiensten om gelijke kansen te bieden aan kinderen en jongeren met problemen op schools- en gezondheidsvlak in het algemeen. Je bent de draaischijf naar het netwerk van collega-artsen en hulpverleners. Je gelooft in preventie.
Wachtdienstregeling & werktijden
We bieden je: Een openstaande, vaste betrekking met een degelijke aanvangsbegeleiding. Een boeiende, afwisselende job in een dynamische organisatie met ruimte voor initiatief. Een goede work-life balance met gezinsvriendelijke werkuren en vakanties, een vaste wedde betaald door het departement onderwijs, bijscholing tijdens de werkuren, …