Summerdoc in De Panne, op een nieuwe locatie in de zomer van 2024!

Vacature geplaatst op 22 mrt 2024

Functie
Huisarts/Vervangarts
Functie titel
Huisarts
Type samenwerking
Voltijds
Type contract
Tijdelijke functie
Adres

Het Summerdoc-kabinet
Zeelaan 12
8660 De Panne
België

Interesse in deze vacature?

-
-
Functie omschrijving

Na 3 succesvolle edities van Summerdoc, herhaalt het lokaal bestuur De Panne ook komende zomer het aanbod van tijdelijke huisartsen. De werking voor de Summerdocs en voor inwoners/bezoekers blijft ongewijzigd, en is er van maandag 1 juli 2024 t.e.m vrijdag 30 augustus 2024.
Wat verandert er wel? De locatie.

Nieuwe locatie: Zeelaan 12, tegenover het gemeentehuis
Tijdens de zomer van 2023 werden 772 patiënten behandeld in het Summerdoc-kabinet in Adinkerke. Ruim 60% daarvan (447 patiënten) waren bezoekers die hun vakantie doorbrengen in De Panne. De locatie in Adinkerke werd algemeen positief ervaren, toch vonden bezoekers niet altijd de weg naar het Summerdoc-kabinet.

Daarom is er gekozen voor een nieuwe locatie in de groepspraktijk van het Huisartsenkabinet: Zeelaan 12. Dokter Huyghe en dokter Tryssesoone begeleiden de Summerdocs bij hun opstart als arts in De Panne. 

Het lokaal bestuur benadrukt dat het project Summerdoc er is voor zowel inwoners, verblijvers als bezoekers. De artsen die aan de slag zijn tijdens de zomer werken zowel vanuit het huisartsenkabinet in de Zeelaan maar komen in de nodige gevallen ook op huisbezoek.

Inschrijvingen voor Summerdoc zijn geopend
Geïnteresseerde huisartsen kunnen hun aanvraag online indienen op www.depanne.be/summerdoc-2024

Summerdoc?
Het lokaal bestuur De Panne lanceerde Summerdoc In 2021 als een proefproject om enerzijds de toegang tot eerstelijnszorg voor inwoners, tweedeverblijvers en toeristen te blijven garanderen tijdens de drukke zomermaanden en anderzijds de druk op de gevestigde huisartsen te verlichten. In de vakantieperiode piekt het bevolkingsaantal in De Panne immers van 11.000 naar 60.000 door het bruisend toerisme en de talloze bezoekers die er hun vakantie doorbrengen.

Concreet biedt het lokaal bestuur via het project Summerdoc de huisartsen die één of meerdere weken als zomerdokter aan de slag gaan in De Panne een leuke werkomgeving in combinatie met een fantastisch vakantieverblijf voor de dokter en diens gezin of partner.

“Het Summerdoc verhaal is en blijft een proefproject. Enerzijds erkennen we daarmee als lokaal bestuur het probleem van het tekort aan huisartsen in onze regio en willen we er een antwoord op bieden, anderzijds is het een probleem dat structureel opgelost moet worden door de hogere overheden en waarvoor niet blijvend naar de lokale besturen kan worden gekeken.” 
Bram Degrieck, burgemeester
 
“Aan de consultatiecijfers van de vorige jaren merken wij dat de Summerdoc van groot nut was, zowel voor de vakantiegangers als voor onze inwoners. Misschien zal één van deze artsen zich hier definitief vestigen. Dit is alvast onze hoop en ons doel.”
Michèle Vandermeeren, schepen van Welzijn