Huisarts in multidisciplinair eerstelijnspraktijk

Vacature geplaatst op 4 jul 2024

Functie
Huisarts/Vervangarts
Functie titel
Nieuwe huisarts gezocht om ons team te versterken
Type samenwerking
Voltijds
Type contract
Vaste functie
Adres

Groepspraktijk De Doenders
Willem Eggerickxstraat 31
1560 Hoeilaart
België

Interesse in deze vacature?

Ysaline
de Caritat
Functie omschrijving
Wij zoeken een enthousiaste collega om onze praktijk te versterken. Wij zijn een dynamische groepspraktijk in het centrum van Hoeilaart, met 7 huisartsen, 2 huisartsen in opleiding (HAIO), 3 praktijkassistenten en 1 praktijkcoördinator. Begin 2023 zijn we in samenwerking met de gemeente Hoeilaart door het Departement Zorg van Vlaanderen geselecteerd als pilootproject voor een brede eerstelijnspraktijk. Dankzij dit project bestaat ons paramedisch team ondertussen uit 2 verpleegkundigen, 1 diëtist en tabacoloog, en 1 eerstelijnskinder- en jeugdpsycholoog. Binnenkort verwelkomen we ook een podoloog. Onze patiëntenpopulatie bestaat uit mensen van alle leeftijden met diverse nationaliteiten. 
Over de praktijk
Als onderdeel van ons pilootproject werken we aan het implementeren van preventieve, proactieve en geprotocolleerde zorg binnen de eerstelijn. Tegelijkertijd verschuiven we bepaalde taken van huisartsen naar verpleegkundigen, waardoor we flexibel kunnen blijven inspelen op de groeiende zorgvraag. Deze taakdelegatie en functiedifferentiatie dragen ook bij aan optimale toegankelijkheid en kwaliteit van zorg.   
Wachtdienstregeling & werktijden
Wachtdiensten lopen in het weekend via Wachtpost Druivenstreek. In de week is er regionale wachtdienst (Hoeilaart) die over het algemeen rustig is.  Wij werken volledig op afspraak. Uurrooster en startdatum zijn bespreekbaar.  
EMD pakket & consultatiesysteem
We werken met CareConnect, beschikken over voltijds secretariaat.