Bloeiende jonge groepspraktijk te Beernem zoekt nieuwe collega om praktijk verder uit te bouwen

Vacature geplaatst op 10 sep 2023

Functie
Huisarts/Vervangarts
Functie titel
Huisarts
Type samenwerking
Deeltijds
Overeen te komen
Voltijds
Type contract
Associatie
Tijdelijke functie met optie vast
Adres

Huisartsenpraktijk De Statie
Hubert d'Ydewallestraat 1A
8730 Beernem
België

Interesse in deze vacature?

Wout
Minne
Functie omschrijving
Wij zijn een jonge en groeiende praktijk gelegen te Beernem, opgericht als solopraktijk in 2018 en sindsdien uitgebreid tot een groepspraktijk met 3 huisartsen en een praktijkassistente. Binnenkort verhuizen wij naar een nieuwbouwlocatie, eveneens in Beernem. Dit biedt ruimte en perspectief voor een vierde collega. De verhuis is pas voorzien voor het najaar van 2024, maar een vroegere start is zeker bespreekbaar. Werkuren en uurrooster zijn bespreekbaar.
Over de praktijk
De praktijk is gelegen in Beernem, via E40 vlot te bereiken uit Brugge en zelfs Gent. Een landelijke gemeente met een groeiende populatie onder meer door enkele recente nieuwbouwprojecten. Dit vertaalt zich in een gevarieerde patiëntenpopulatie in onze praktijk, met een toenemend aantal jonge gezinnen. Momenteel bestaat de praktijk uit 2 evenwaardige, ruime consultatieruimtes, een wachtzaal en onthaal waar 28u/week een praktijkassistente aanwezig is. Ook van telesecretariaat (Ringphone) kunnen we wanneer nodig gebruik maken. In de nieuwbouw zullen we plaats hebben voor 4 artsen en enkele paramedici, alsook een volwaardige secretariaatsruimte en de mogelijkheid voor uitbesteding van verpleegkundige taken. Momenteel heeft elke arts een vrije namiddag en 1 tot 2 vrije avonden (waardoor dus maar 2-3 dagen per week tot laat gewerkt moet worden). Het overwicht ligt op consultaties, elke arts heeft ook een 2-tal blokken huisbezoeken per week. Aandacht voor werk-privé balans vinden we heel belangrijk. Gezien de praktijk gestaag blijft groeien en we over deze balans willen blijven waken, is de opstart van een nieuwe collega reeds voor de verhuis bespreekbaar, waarbij het werkrooster open staat voor discussie.
Wachtdienstregeling & werktijden
Openingsuren praktijk van maandag tot en met vrijdag van 8.00-19.00. Week- en weekendwachten via wachtpost in AZ Sint-Jan Brugge. Triage via 1733, ondersteuning van secretariaat en chauffeur voor rijdende wachten. Aantal wachten per jaar is beperkt maar men kan vrijwillig altijd extra wachten overnemen.
EMD pakket & consultatiesysteem
EMD: Careconnect Online agenda MyOrganizer (via Ringphone). Alle consultaties zijn momenteel op afspraak.