Arts voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Vacature geplaatst op 28 okt 2020

Functie
Andere
Functie titel
Arts bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap
Type samenwerking
Voltijds
Type contract
Vaste functie
Adres

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)
Koning Albert II-laan 37
1030 Brussel
België

Interesse in deze vacature?

Evert
Wuyts
Functie omschrijving
Wilt u als arts binnen het VAPH meebouwen aan de dienstverlening voor personen met een handicap? Houdt u ervan om een job te hebben in een uitdagende werkomgeving in volle verandering? Dan zijn wij op zoek naar u! Als arts is het uw taak om aanvragen tot erkenning van handicap te analyseren en te verwerken. U behandelt ook aanvragen voor het persoonsvolgend budget of een subsidie voor de aankoop van een handicapspecifiek hulpmiddel (+- 80% van de functie). U behandelt de aanvragen op inhoudelijk vlak, zelfstandig of samen met uw collega’s van het interdisciplinair VAPH-team van de provincie (= psycholoog/pedagoog, maatschappelijk assistent). Daarnaast heeft u een rol in het opleiden en coachen van externe partners zoals de multidisciplinaire teams van de mutualiteiten die mee instaan voor de toelevering van aanvragen en de samenstelling van het basisdossier (+-10% van de functie). Als arts geeft u vanuit de praktijk mee input rond het beleid van personen met een handicap (+-10% van de functie). Er zijn 5 provinciale kantoren in Vlaanderen van waaruit artsen werken (Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt). De artsen stemmen onderling frequent af aangaande dossieraanpak en visie via overlegmomenten/intervisie. Momenteel zijn wij op zoek naar 1 arts . U werkt vanuit 1 van de 5 provinciale kantoren. (bij voorkeur een voltijdse functie). 
Over de praktijk
Personen met een handicap staan centraal voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. We zetten volop in op hun autonomie en levenskwaliteit. Met de invoering van de persoonsvolgende financiering (PVF) gaat de sector voor personen met een handicap door grote veranderingen. Persoonsvolgende financiering gaat uit van een vraaggestuurde zorg en ondersteuning: de cliënten van het VAPH krijgen een eigen, persoonsvolgend budget op maat van hun vraag naar ondersteuning en kunnen zelf bepalen hoe ze die ondersteuning organiseren. Het VAPH biedt naast het persoonsvolgend budget ook tegemoetkomingen voor hulpmiddelen en zet in op rechtstreeks toegankelijke hulp, laagdrempelige handicapspecifieke begeleiding, dagopvang en verblijf.
Wachtdienstregeling & werktijden
voltijdse functie (bij voorkeur) Dagwerk, geen weekendwerk
EMD pakket & consultatiesysteem
Meer informatie via https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/vacatures/arts-ab9f44 Solliciteren kan tot en met 18 november via standaardformulier t.a.v. hrm@vaph.be