Openpraktijkendag 27 april 2024

Oproep voor praktijken  Wat zeggen huisartsen?

Oproep kandidaten Openpraktijkendag 2024

Tijdens de derde editie van de Openpraktijkendag van Domus Medica op zaterdag 27 april 2024 gooien praktijken uit heel Vlaanderen en Brussel hun deuren open om collega’s te ontvangen. Huisartsen en praktijkmedewerkers krijgen opnieuw de kans om ervaringen uit te wisselen en collega’s te inspireren. Dit kan op een informele manier of met een presentatie van een (externe) expert.  

Benieuwd naar hoe het er vorige keer uitzag? Neem dan zeker een kijkje op onze website.  

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Voor deze editie richten we de schijnwerpers op ‘inspirerende praktijkvoorbeelden’: praktijken die pioniers zijn op het vlak van duurzaamheid en ecologie, of die vlot samenwerken in een multidisciplinair team, of die deel uitmaken van een goed functionerende netwerkpraktijk of een buurtwerking, of die aan de slag zijn met populatiemanagement of kwaliteitsindicatoren, of … 

Herkent u uw eigen praktijk in deze beschrijving? Of kan uw praktijk nog op een ander gebied inspireren? Stel u dan kandidaat vóór 20 juni 2023. Zo kan ook uw praktijk in 2024 blinken op de Openpraktijkendag. 

Wie kan zich kandidaat stellen?  

Alle huisartsenpraktijken in Vlaanderen en Brussel kunnen zich kandidaat stellen voor de Openpraktijkendag. Het Expertisedomein Praktijkorganisatie van Domus Medica zal dan praktijken selecteren op basis van de praktijkbeschrijving, relevantie van de praktijkvoorbeelden en geografische spreiding, met het oog op een (geografisch én inhoudelijk) divers en boeiend aanbod. 

Wat wordt er van uw huisartsenpraktijk verwacht?

  • U stelt uw praktijk voor een halve (10u-13.30u of 13u30-17.30u) of volledige dag (10u-17.30u) open voor collega’s. In overleg kan afgeweken worden van de uren. 
  • U, of één van uw collega’s, is aanwezig in de praktijk.  
  • U kunt de deelnemers via een informeel gesprek zelf op de hoogte brengen over waarom uw praktijk een goed praktijkvoorbeeld is of u kunt een expert voorzien. 

Hoe stel ik mijn huisartsenpraktijk kandidaat? 

Om uw kandidatuur in te dienen, vult u volgend formulier in. Daarin vertelt u ons op welke manier uw praktijk een voorbeeld is en geeft u ons wat algemene en praktische informatie over de praktijk.  

We mochten al verschillende kandidaturen ontvangen maar zitten nog met een ondervertegenwoordiging in bepaalde provincies. Om deze reden hebben we de deadline verlengd tot 20 juni 2023.

 

Dat lijkt heel ruim op voorhand, maar aan de Openpraktijkendag gaan heel wat praktische voorbereidingen vooraf. Uiterlijk 30 juni weet u of uw praktijk geselecteerd werd.  

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Emma Van Parys (Expertisedomeinverantwoordelijke Praktijkorganisatie) via het nummer 03 425 76 50 of per mail

Publicatie datum
28 apr 2023
Revisiedatum
25 mei 2023