Tijdens de Jaaropening van Domus Medica afgelopen zaterdag werd, naar jaarlijkse traditie, de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts 2017 uitgereikt. De Prijs ging dit jaar naar twee winnaars: dr. Annemie Deleenheer en dr. Jo Butaye, beide gedreven huisartsen met een sterk engagement in de Brusselse wachtdienst en kring.

Op de Jaarstarter van Domus Medica werd ook de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts 2016 uitgereikt. De jury koos unaniem voor dr. Jef Boeckx, huisarts in Veerle en drijvende kracht achter de Vereniging Huisartsenkring Zuiderkempen.

Op de Dag van de Huisarts vielen zowel Lily Willems als Johan Buffels in de prijzen.

Zij ontvingen de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts vooral omwille van hun uitzonderlijk engagement in de grootstad.
 

Wachtpostvoorzitter en preventieve duizendpoot, dr. Stefan Teughels, ging dit jaar met de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts aan de haal. Op de Dag van de Huisarts op 17 mei werd hij gelauwerd door dr. Jef Boeckx, voorzitter van de Vereniging Huisartsenkringen Zuiderkempen.

Harrie Dewitte, de Limburgse huisarts die zaterdag tijdens de Dag van de Huisarts gehuldigd wordt als laureaat van de Prijs van de Vlaamse en de Brusselse huisarts, houdt er zeer uitgesproken ideeën over de toekomst van de huisartsgeneeskunde op na. Een toekomst die er rooskleurig uitziet indien aan een aantal voorwaarden voldaan wordt.

De Limburgse huisarts Dominique Thoelen wint dit jaar de Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts. Hij volgt daarmee Bram Spinnewijn en Rita Vanobberghen op.

De Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts? Is die niet enkele maanden geleden uitgereikt, vraagt u zich waarschijnlijk af. Inderdaad, begin dit jaar kregen Bram Spinnewijn en Rita Vanobberghen deze prestigieuze prijs. Domus Medica besliste onlangs echter om de prijs voortaan te koppelen aan de Dag van de Huisarts, die dit jaar plaatsvindt op 19 mei. Bovendien besliste Domus Medica de naam van de prijs lichtjes te wijzigen en er ‘Brusselse’ aan toe te voegen.

De Prijs van de Vlaamse Huisarts ging dit jaar naar twee huisartsen: Rita Vanobberghen en Bram Spinnewijn. Daarmee koos de jury van deze zeer prestigieuze prijs voor twee huisartsen met een niet alledaagse carrière.

Joke Bossers heeft dit jaar de Prijs van de Vlaamse huisarts in de wacht gesleept. De jury bekroont hiermee haar jarenlange inzet voor chronisch zieken en palliatieve patiënten.

Respectwaardige juryleden, onder hen een aantal gewezen laureaten, hebben naar jaarlijkse traditie de bijzondere eer gehad om uit de vele kandidaturen die ons bereikten, een bijzondere collega te kiezen voor de prijs van de Vlaamse huisarts.

De Gentse huisarts Nicole Van Waes wint dit jaar de Prijs van de Vlaamse Huisarts. Op de erelijst van deze prestigieuze prijs volgt ze Marc Lemiengre op. Aan de prijs uitgereikt door Domus Medica, in samenwerking met de AstraZeneca Foundation en het vakblad de Huisarts is een geldsom van 5.000 euro verbonden.

lemiengreWanneer je als eenentwintigste in de rij de prijs krijgt van de ‘Vlaamse Huisarts’ en de media van u voor één dag een bekende Vlaming maken, dan mag je wel even stilletjes emotioneel dankbaar zijn voor de vele felicitaties,