Bert Winnen, de huidige kabinetschef van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) volgt eind dit jaar Ri De Ridder op als directeur-generaal van het Riziv. Dat schrijft het tijdschrift Medi-Sfeer.

Op 7 augustus verscheen in het Belgisch Staatsblad de verlenging van het mandaat van Ri De Ridder als directeur-generaal van het Riziv tot 16 oktober van dit jaar. De geruchtenmolen draait al langer dat Bert Winnen, sinds negen maanden de kabinetschef van Maggie De Block zijn opvolger zou worden. Medi-Sfeer schrijft uit goede bron vernomen te hebben dat Winnen ook effectief vanaf het einde van het jaar de functie zou gaan bekleden. Winnen kwam zelf in de plaats van Pedro Facon op het kabinet terecht. Facon volgde Christiaan Decoster op bij de Fod Volksgezondheid.

Winnen zelf doet de geruchten af als speculatie. Het is een gekend gegeven dat in de aanloop naar een verkiezingsjaar (2018 en 2019) kabinetsleden op bepaalde posten ‘gedropt’ worden. Winnen heeft bovendien een verleden bij het Riziv. Voor hij eerst als adjunct-kabinetschef en daarna als kabinetschef aan de slag ging bij De Block was hij twintig jaar actief als adviseur-generaal bij het Riziv. Hij stond er onder meer mee in voor de ondersteuning van de Technisch Geneeskundige Raad en de medicomut. Hij was bovendien gedurende vijf jaar voorzitter van het college van geneesheren-directeurs van het Riziv.