De eerste zomerprik ligt achter de rug. Traditioneel lanceert Zorg en Gezondheid Vlaanderen half mei zijn warmteactieplan.

hitte2017 grOp 15 mei startte Zorg en Gezondheid Vlaanderen de jaarlijkse waakzaamheidsfase van het warmteactieplan. Zijn er warme dagen op komst, dan zullen tussenpersonen sneller dan vroeger een waarschuwing krijgen en tips ontvangen over hoe om te gaan met de warmte. De nieuwe campagne Warme dagen roept iedereen op om ook bij warm weer voor elkaar te zorgen, met extra aandacht voor ouderen, zieken, alleenstaanden of kinderen. Op de website staan tips en aanbevelingen over wat iedereen kan doen om zichzelf of anderen te beschermen tegen warmte.

Daarbij gelden vier basisregels: wees voorbereid; drink voldoende; hou jezelf koel; en hou je huis koel. Naast de algemene richtlijnen voorziet de website specifieke richtlijnen en aanbevelingen voor doelgroepen. Zo zijn er tips op maat voor sporters, voor chronisch zieke patiënten (astma, COPD enzovoorts), voor ouderen en voor kinderen.