In opvolging van het congres over de reorganisatie van de eerstelijnszorg in Vlaanderen van 16 februari lanceert Vlaams minister van Gezondheidszorg Jo Vandeurzen (CD&V) een oproep om eerstelijnszones te vormen.

Alle studenten geneeskunde die hun basisopleiding in 2017 succesvol afronden, krijgen een universitair opleidingsattest waarmee ze aan een vervolgopleiding tot huisarts of specialist kunnen beginnen.

De Antwerpse huisartsenkringen roepen in een open brief de ziekenhuizen uit de stad op om samen te werken.

Op 4 juli namen 5.048 kandidaat-studenten geneeskunde deel aan het toelatingsexamen arts & tandarts. Van hen slaagde 15%.

Met twee wijzigingen wil het Riziv een nieuwe stimulans geven aan lokale projecten inzake Medisch-farmaceutisch overleg (MFO).

Op de 23ste Belcanto Classic in Westouter lanceert Te Gek!? op 28 augustus zijn nieuwe campagne die erop gericht is het taboe rond psychische problemen te verkleinen.

De Vlaamse regering besliste eind vorige week de bestaande Vlaamse sociale bescherming drastisch uit te breiden. Het bestaande systeem van het zorgbudget wordt vanaf 2019 stap voor stap verder uitgebreid.

Het aantal contacten met de huisarts door personen met verhoogde tegemoetkoming steeg met zes procent. Het bewijst volgens minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) dat de invoering van de verplichte derdebetalersregeling voor deze categorie mensen zijn doel heeft bereikt.

Vrijdag is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorger. Een geschikt moment vindt het Wit-Gele Kruis om het project Mantelzorger voor mantelzorgers te lanceren.

SP.A-kamerlid Karin Jiroflée is zinnens een wetsvoorstel in te dienen om het remgeld voor kinderen en jongeren te schrappen. Bovendien moet voor deze leeftijdscategorie de derdebetalersregeling worden ingevoerd. Dat zei ze afgelopen weekend in De Zondag.

Filip-nieuwskijker

Filip Ceulemans
volgt voor u de actualiteit op.

Ander nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4