Vandaag, 19 mei, wordt wereldwijd de Dag van de Huisarts gevierd. Eén dag op het jaar om stil te staan bij de essentie van dit mooie beroep en vooral trots te zijn op de inzet van alle huisartsen wereldwijd die dagelijks het beste van zichzelf geven voor hun patiënten.

Dagelijks hebben we samen zoveel impact op zoveel mensen... Even jezelf en al je collega's een schouderklopje geven en benoemen wat goed ging en wat we beter willen doen: het maakt veel goed.

De patiënt die met een doos zelfgebakken wafeltjes binnenkomt, de kindertekening aan de muur, de eenzame bejaarde die de koffie klaarzet voor je binnen bent. Die kleine blijken van waardering zeggen zoveel meer dan de statistieken en kunnen de moed geven om verder te gaan.

Dankbaarheid zit in zoveel kleine dingen. Collegialiteit ook. Een collega die een wachtdienst overneemt, zodat je kunt genieten van de voetbalwedstrijd van je jong geweld thuis. Even laten weten aan de voorzitter van de kring dat je blij bent dat iemand die verantwoordelijkheid neemt. Een kaartje voor de huisarts die ondanks ziekte de tijd neemt om patiënteninformatie over te maken...

Zo bouwen huisartsen dagelijks samen aan hun mooiste beroep ter wereld. Wij kennen en kunnen zoveel meer. En daar mogen we best trots op zijn.

Ook als huisartsenvereniging zijn we blij dat we op zoveel sterke collega’s kunnen rekenen.

Daarom aan elke huisarts: een hartelijke dank voor jullie eindeloze inzet en een fijne Dag van de Huisarts!


Dr. Roel Van Giel
Voorzitter Domus Medica

Dr. Maaike Van Overloop
Oud-voorzitter Domus Medica